Šport > Zimski športi
1337 ogledov

Shiffrinova premagana, šok v moški konkureci

petra vlhova Epa
Avstrija ima novega smučarskega junaka.

Marko Schwarz je novo ime na seznamu alpskih smučarjev, ki se lahko pohvalijo z zmago v svetovnem pokalu. Avstrijec je dobil novoletni mestni paralelni slalom v Oslu, v ženskem finalu je Slovakinja Petra Vlhova končno premagala doslej nepremagljivo na paralelnih tekmah, najboljšo smučarko zadnjih let Mikaelo Shiffrin.

Slovenskih smučarjev ni bilo na startu.

Schwarzov tekmec v finalu je bil Britanec Dave Ryding, ki je v četrtfinalu drugo leto zaporedoma v Oslu v četrtfinalu izločil prvega favorita Avstrijca Marcela Hirscherja, v polfinalu pa je bil boljši od lanskega zmagovalca tekme na Holmenkollnu in olimpijskega prvaka v slalomu Šveda Andreja Myhrerja. 

Ryding se je tako drugič v karieri močno približal prvi britanski zmagi v zgodovini svetovnega pokala, a tako kot pred dvema letoma na klasičnem slalomu v Kitzbühlu ostal na drugem mestu. Avstrijec je bil močnejši na obeh progah, tako da je bil on tisti, ki se je veselil prve zmage v svetovnem pokalu, za mesto je izboljšal svoj rezultat kariere, ki ga je postavil na zadnjem slalomu v Madonni di Campiglio. V boju za tretje mesto je Švicar Ramon Zenhausern ugnal Myhrerja.

V ženski konkurenci na vrhu ni bilo novih imen. Na stopničke so stopile iste tekmovalke kot na zadnjem slalom na Semmeringu, vrstni red pa vendarle ni bil enak. Vlhova je v prvi vožnji zanesljivo ugnala Shiffrinovo, ta je v drugo tvegala vse, tekmico že ujela, a v spodnjem delu storila napako in ostala brez zmage, te se je petič v karieri veselila Vlhova. Tretje mesto je osvojila Švicarka Wendy Holdener.

Paralelni slalom, izidi:

- moški:

1. Marco Schwarz (Avt)
2. Dave Ryding (VBr)
. Ramon Zenhaeusern (Švi)
4. Andre Myhrer (Šve)
5. Mattias Hargin (Šve)
6. Michael Matt (Avt)
7. Marcel Hirscher (Avt)
8. Daniel Yule (Švi)
9. Clement Noel (Fra)
10. Alexis Pinturault (Fra)

- ženske:

1. Petra Vlhova (Slk)
2. Mikaela Shiffrin (ZDA)
3. Wendy Holdener (Švi)
4. Anna Swenn Larsson (Šve)
5. Erin Mielzynski (Kan)
6. Irene Curtoni (Ita)
7. Christina Geiger (Nem)
8. Frida Hansdotter (Šve)
9. Katharina Truppe (Avt)
10. Katharina Liensberger (Avt)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice