Šport > Zimski športi
225 ogledov

Prvenec za slovaško smučarko

Drevova do točk, prva veleslalomska zmaga za Slovakinjo.

Na veleslalomu v avstrijskem Semmeringu je prvo šesterico po prvi vožnji ločilo le 18 stotink. Znova je bila sicer v prvo najhitrejša Američanka Mikaela Shiffrin, ki pa je bila tokrat ob nekoliko slabši progi, organizatorjem jo je zagodlo toplo vreme, nekoliko bolj previdna. Le na nekaj stotink so se ji tako približale Stephanie Brunner (+0.02), Ragnhild Mowinckel (+0.03), Petra Vlhova (+0.06), Anna Veith (+0.12) in Federica Brignone (+0.18).

Ob odsotnosti poškodovane Mete Hrovat so v slovenskem taboru največ pričakovali od Ane Drev, ki je po nekoliko slabšem vstopu v sezono popravila svojo formo. Slovenka je za vodilno Američanko zaostala za sekundo in tri stotinke ter se tako uvrstila v finalno vožnjo. Osvojila je 15. mesto.

Prepočasni za najboljšo trideseterico sta bili Neja Dvornik na 44. (+2.47) in Ana Bucik na 49. mestu (+2.95).

Drevovi druga vožnja ni uspela. Izgubila je precej mest, ob svojem prihodu v cilj je bila deseta. Pred nastopom četverice najboljših je vodila Nemka Viktoria Rebensburg, nato pa je Vlhovi uspelo ohraniti 45 stotink naskoka. Ko je za njo zaostala tudi Mowinckelova, je Slovakinja že prišla do svojih prvih stopničk na veleslalomih svetovnega pokala. A tu zgodba še ni bila končana. Domače navijače je nato namreč razočarala Brunnerjeva s četrtim mestom, v startni hiški pa je bila le še Shiffrinova.

Američanka je ob zadnjem merjenju časa zaostajala za 19 stotink, na koncu pa s 65 stotinkami zaostanka osvojila zanjo skromno peto mesto. Ob Vlhovi in Rebensburgovi, ki se je z najboljšim časom druge vožnje z desetega prebila na drugo mesto, je na zmagovalni oder stopila še Tessa Worley, ki je bila v prvo sedma. 

Drevova je osvojila sedem točk za 24. mesto.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice