Šport > Zimski športi
1558 ogledov

Edina Slovenka daleč od najboljših

Ana Drev
V Courchevelu so se alpske smučarke merile v veleslalomu.

Američanka Mikaela Shiffrin je zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal v Courchevelu. Na vrhu ni bilo presenečenj. Družbo sta ji delali Nemka Viktoria Rebensburg (+0,14) in Francozinja Tessa Worley (+0,33). Edina slovenska predstavnica Ana Drev je veleslalom končala v točkah na 21. mestu (+2,91).

ilka štuhec Nagrade Šport Toliko sta ob svojih zmagah zaslužila Kranjec in Štuhčeva

Shiffrinova se je vrnila zmagovito v karavano, potem ko je Val Gardeno, kjer je s konkurenco pometla Slovenka Ilka Štuhec, izpustila zaradi težav s hrbtom, kar je bila posledica paralelnega slaloma v St. Moritzu, na katerem je tudi zmagala. 23-letnica je osvojila svoj še sedmi veleslalom v svetovnem pokalu, prvega v novi sezoni. V tem koledarskem letu, ne upoštevajoč razdelitev svetovnih pokalov, je osvojila svojo trinajsto zmago. Eno več je v tem letu osvojil Avstrijec Marcel Hirscher.

Shiffrinova s šesto zmago v tej sezoni iz nastopa v nastop dokazuje, da jo bo zelo težko premagati v boju za veliki kristalni globus, ki ga bodo podelili marca v Andori najboljši ob koncu zime za dobljeni seštevek vseh tekem sezone. Skupno ima že 789 točk. Norvežanka Ragnhild Mowinckel (367) na drugem mestu zaostaja 422 točk. Najboljša Slovenka Ilka Štuhec je šesta (302). V seštevku discipline ostaja na vrhu danes četrta Italijanka Federica Brignone (230), vendar pa se ji je Shiffrinova približala na le 20 točk.

Drevova je bila edina Slovenka na startu veleslaloma v Franciji. Meta Hrovat ima težave z gležnjem, Ana Bucik pa je veleslalom izpustila zaradi slabega počutja.

V Courchevelu bo v soboto na sporedu še slalom.

Rezultati ženskega veleslaloma v Courchevelu NA TEJ POVEZAVI.

andrea massi Izreden uspeh Šport Massi razdelil pohvale: "Pričakovan rezultat"
Komentarjev 1
  • Charlotte_Anton 13:59 21.december 2018.

    Prejšnji mesec sem zaslužil 32497 $ z uporabo spletnega najučinkovitejšega od treh do petih ur na mojem prenosnem računalniku in to je bilo tako čisto, da po mojem mnenju nisem mogel sprejeti kot verodostojno, če prej ne rabim te spletne ...prikaži več strani. če tudi vi hočete zaslužiti to vrsto ogromnega denarja, potem pridi in postanite del nas. t0 internetno spletno stran na spletu ........... ..... >>>>>>>>> http://www.Internet43.Com

Sorodne novice