Šport > Zimski športi
1265 ogledov

Hadalin s sanjsko vožnjo pridobil 18 mest

štefan hadalin Epa
Marcel Hirscher je zmagovalec slaloma v Saalbachu. Štefan Hadalin je dosegel izid kariere.

Avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher se je po porazu na veleslalomu domačim navijačem v Saalbachu oddolžil z zmago na slalomski tekmi. 

Drugo mesto je osvojil Švicar Loic Meillard (+0,38), tretje pa Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,47). Štefan Hadalin je z osmim mestom (+1,00) poskrbel za lep obet pred nadaljevanjem sezone.

Švicar Meillard je še drugič v 24 urah ostal na pragu debitantske zmage v svetovnem pokalu. V sredo ga je na veleslalomu premagal Žan Kranjec.

Avstrijsko prizorišče je gostilo šele drugi slalom v sezoni, tudi prvega v Leviju je dobil Hirscher. Ta je bil velik dolžnik sredinega veleslaloma, na katerem je osvojil zanj skromno šesto mesto.

marcel hirscher To je povedal Šport Hirscher po bolečem porazu pristopil do Kranjca

Edini slovenski finalist Štefan Hadalin je prvo vožnjo končal na 26. mestu, v finalu pa je napadel na vso moč in napredoval na osmo. Pridobil je 18 mest. Postavil je najhitrejši čas druge vožnje, kar mu je prineslo uvrstitev kariere.

Hadalina in zmagovalca Hirscherja je ob koncu tekme ločila okrogla sekunda, čeprav je Slovenec po prvi vožnji zaostajal več kot štiri (+4,36). S prepričljivo najboljšim časom finalne vožnje je v primerjavi z zmagovalcem pridobil kar 3,36 sekunde.

Hirscher je hitro prebolel včerajšnji spodrsljaj ter prišel še do svoje 63. zmage v svetovnem pokalu. Prehitel je rojakinjo Annemarie Moser-Pröll, pred njim sta le še Ingemar Stenmark (86) in Lindsey Vonn (82). To je bila že 29. slalomska zmaga za Hirscherja. Več jih imata le Stenmark (40) in Alberto Tomba (35).

Svetovni pokal, slalom (M), izidi

marcel hirscher | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.