Šport > Zimski športi
15355 ogledov

Hirscher po bolečem porazu pristopil do Kranjca

žan kranjec Epa
Žan Kranjec je uspel prekiniti 37-letno slovensko sušo in se na seznamu redkih izbrancev pridružil Borisu Strelu.

Najboljšemu slovenskemu veleslalomistu Žan Kranjcu je končno uspel veliki met, ko je na progi v avstrijskem Saalbachu izkoristil težavne pogoje, slabšo dnevno formo domačega aduta Marcela Hirscherja in odstop nekaterih favoritov ter se prvič v karieri zavihtel na najvišjo stopničko.

žan kranjec Popolna evforija Šport "V redovalnici bi izgledalo slabo, v športnih novicah fantastično"

žan košir | Avtor: Epa Epa

V finalni vožnji je napadel s četrtega mesta in čeprav vožnja ni bila popolna, je Kranjec storil dovolj. "Ni bilo lahko, prva vožnja ni bila slaba, zanesljivo to ni bil moj limit, sem si pa zagotovil odlično izhodišče za napad v finalu. Za finalno vožnjo sem pripravil vse, kar je bilo potrebno, bilo je težko, proga je bila že načeta, podlaga ni bila najboljša. Ko sem prišel v cilj in videl, da sem prevzel vodstvo, sem bil zelo vesel. Vedel sem, da ta moja finalna vožnja ni bila popolna, vedel pa sem tudi, da na tej progi tudi ostali fantje niso imeli popolnih voženj in da so imeli kar nekaj težav. Uspelo mi je zmagati, kar je čudovito," je povedal Slovenec, ki je vpričo naših severnih sosedov premagal velikega Hirscherja.

Avstrijec Marcel Hirscher je bil v Saalbachu šesti. Pred tem je na zmagovalnem odru končal kar 18 zaporednih veleslalomov za svetovni pokal.

ilka štuhec Približek Šport Dragi FIS, to pač ni slovenska zastava

"Zavedam se svojega smučanja, mislim, da kar dobro smučam. Vendar pa res nikoli ne veš, ali lahko premagaš Marcela. Je Hirscher, ki je osvojil skoraj vsako tekmo, in smo ostali fantje. Zato sem res vesel, da sem se tokrat uvrstil pred njim in da sem jaz zmagal in ne Marcel Hirscher," je povedal in dodal, da je najbljši smučar na svetu po tekmi pristopil do njega. "Prišel je do mene in mi rekel, dobro opravljeno delo, odlično smučanje in da je vesel zame."

marcel hirscher | Avtor: Epa Epa

"Želiš si in upaš, da boš med najboljšimi, a nikoli ne veš, kako se bo tekma razpletla, točno kakšni bodo pogoji, sneg, ne moreš vedeti. Edino, kar je, je to, da se pripraviš, kolikor se lahko, da pokažeš tisto, kar znaš, in potem upaš, da je to dovolj za dober rezultat. Po prvi vožnji sem imel soliden rezultat, bila je solidna vožnja, ni bila optimalna, a bil je dober položaj za napad. Ko sem gledal prve fante, ki so startali v drugi vožnji, sem si rekel, da so težki pogoji, a sem se dobro pripravil. Vedel sem, da je to edini način za dober rezultat, da res pokažeš tisto, kar znaš, daš od sebe 100 odstotkov. Uspelo mi je in sem izredno vesel," je pristavil slovenski smučarski junak. 

Ilka Štuhec Nezgoda na startu Šport Štuhčeva: Prestrašila sem se, skoraj sem se prekucnila

žan košir | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • mirror 09:40 20.december 2018.

    Če Hirscher enkrat ne zmaga, zanj ni to nič boleče. Boleče je za takega, ki ima malo zmag.