Šport > Zimski športi
5552 ogledov

Massi razdelil pohvale: "Pričakovan rezultat"

andrea massi Profimedias
Krstna zmaga alpskega smučarja Žana Kranjca v svetovnem pokalu v težki moški konkurenci na zahtevni progi v Saalbachu je prijetno presenetila mnoge športne navdušence v Sloveniji.

Med tistimi, ki niso bili presenečeni, da je 26-letni Kranjec v svetovnem pokalu stopil na najvišjo stopničko, pa je legendarni trener Tine Maze Andrea Massi.

marcel hirscher To je povedal Šport Hirscher po bolečem porazu pristopil do Kranjca

Za Massija je Kranjčev uspeh v veliki meri pričakovan, saj po njegovem tekmovalec iz Bukovice pri Vodicah že več let kaže vse nastavke za odmevne dosežke. Kot je pojasnil za STA, je to videl tudi iz prve roke, ko je pred tremi leti v vlogi zunanjega svetovalca sodeloval s slovensko alpsko reprezentanco.

V sredo se je tako po njegovem mnenju trdo delo Kranjca le poplačalo: "Že takrat, ko sem jih jaz imel na pripravah, je bil izredno dober, ima izredne predispozicije. Fant je zelo resen, perfekcionist, ima dobrega serviserja ... Vse skupaj je pripeljalo do tega pričakovanega rezultata," je ocenil Massi.

Skok v zakulisje Šport Tega se ne da hliniti, tako je slavil novinar RTV Slo

Za italijanskega smučarskega strokovnjaka je zmaga v tako konkurenčni moški panogi "nekaj izrednega". Kranjčeva je šele druga zmaga slovenskih moških tekmovalcev v tej disciplini.

"Veliko let je, odkar je Slovenec zmagal v veleslalomu, preveč," je še izpostavil dejstvo, da je minilo kar 36 let od prejšnje zmage slovenskega tekmovalca na moški tekmi svetovnega pokala v veleslalomu. To je uspelo Borisu Strelu, ki je pred Kranjcem prvo slovensko zmago v tej disciplini prismučal 15. decembra 1981 v Cortini d'Ampezzo.

ilka štuhec Prehitela legendo Šport Pred Štuhčevo samo še Tina Maze

Kot je ocenil življenjski partner Mazejeve, najboljše slovenske smučarke vseh časov, se je v sredo za Kranjca vse skupaj sestavilo. Predvsem mu je uspelo podkrepiti odlično prvo vožnjo s še boljšo drugo vožnjo. "To je sigurno plod dobrega trenerskega dela, zato moram pohvalit svojega bivšega sodelavca Klemna Berganta."

Ob tem je poudaril pomen tega, da se Bergant znotraj slovenske reprezentance skoraj izključno posveča razvoju Kranjca. "Žan ima posebno ekipo. Ima individualno delo, ker se Bergant ukvarja skoraj izključno z njim. Smučanje je individualen šport, to je treba razumeti, brez individualnega pristopa na takšnem nivoju ne moreš zmagati," je dejal.

Sredina dvojna zmaga slovenskih tekmovalcev v svetovnem pokalu alpskih smučarjev - poleg Kranjca je v ženskem superveleslalomu v Val Gardeni slavila Ilka Štuhec - je za Massija le potrditev fenomena športnih dosežkov na območju nekdanje Jugoslavije, še posebej pa Slovenije. "Slovenija je znova dokazala, da z minimalnimi sredstvi in minimalnim številom prebivalcev lahko naredi ogromno," je povedal.

ilka štuhec Približek Šport Dragi FIS, to pač ni slovenska zastava
Komentarjev 4
  • maresem 07:25 21.december 2018.

    želim, da te že enkrat hudič pobere!

  • Avatar Parkerella
    Parkerella 23:40 20.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top