Šport > Zimski športi
419 ogledov

Ana Bucik do prvih točk v sezoni

Ana Bucik Epa
Mikaela Shiffrin ostaja nepremagana na slalomskih progah. Američanka je zmagala na slalomu v Courchevelu. To je njena jubilejna 50. zmaga v svetovnem pokalu alpskih smučark ter 35. slalomska. Shiffrinova je izenačila rekord Avstrijke Marlies Schild po številu slalomskih zmag v svetovnem pokalu. Ana Bucik, 22., je prišla do prvih točk v sezoni.

Pred Američanko so Švicarka Vreni Schneider, ki je v času svoje kariere v svetovnem pokalu zbrala pet zmag več od 23-letnice, Avstrijka Annemarie Moser-Pröll (62) in poškodovana Američanka Lindsey Vonn (82). Na vrhu je sloviti Šved Ingemar Stenmark (86).

Mikaela Shiffrin je bila najhitrejša že v prvi vožnji. V finalu pa je odbila vse napade konkurentk za popoln konec tedna v Courchevelu, kjer je že v petek slavila na ženski veleslalomski tekmi.

Na tem francoskem prizorišču je že lani osvojila dvojček zmag, ko je 19. in 20. decembra osvojila najprej veleslalom in nato še paralelni slalom.

Shiffrinova je na štirih slalomih v tej sezoni osvojila popoln izkupiček 400 točk, Petra Vlhova na drugem mestu ima 80 točk manj. Američanka prepričljivo vodi tudi v skupnem seštevku. Ima že 889 točk, nova druga Vlhova (388) pa zaostaja 501 točko.

Slovakinja Petra Vlhova, ki je bila druga že na prvi progi, v finalu ni ogrozila zmagoslavja Shiffrinove, njen zaostanek je bil 29 stotink sekunde, tretja je bila Švedinja Frida Hansdotter (+0,37).

Courchevel | Avtor: Epa Epa

Tudi v finalu slaloma za svetovni pokal v Courchevelu je imela Slovenija svojo predstavnico. V drugo vožnjo je napredovala Ana Bucik, ki je na prvi progi vpisala 20. čas, zaostanek edine slovenske finalistke za vodilno Američanko je na prvi progi majhnih razlik znašal krepkih 2,81 sekunde. Drugi nastop ji ni uspel, je pa osvojila prva točke v svetovnem pokalu v tej sezoni. Goričanka je z zaostankom 3,89 sekunde vpisala 22. mesto.

Na startu prve vožnje sta bili še dve Slovenki. Maruša Ferk, ki je imela startno številko 11, je povozila količek in odstopila. Andreja Slokar, ki je dobre vožnje kazala na tekmah evropskega pokala, v svetovnem pa je nastopila tretjič, je bila na 44. mestu (+4,36) prepočasna za najboljšo trideseterico, ki si je priborila še en nastop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice