Šport > Zimski športi
6274 ogledov

Hud padec slovenskega smukača, prebil vse zaščitne mreže

klemen kosi EPA
Slovenski smukač je grdo padel na smuku v Bormiu.

Klemen Kosi je bil dobro na poti na smuku v Bormiu. Na zadnjem merjenju časa je s številko 35 zabeležil 14. najhitrejši čas, nato pa je prišlo do napake in sledil je zelo grd padec pri hitrosti okoli 130 km/h. Slovenski smukač je poletel skozi vse zaščitne ograje in obležal v snegu.

Tekma je bila prekinjena, saj je po nesrečnega Slovenca moral priti helikopter, ki ga je odpeljal v bolnišnico. Sedemindvajsetletni član smučarskega kluba ASK Branik Maribor je bil po prvih podatkih pri zavesti. 

klemen kosi SZS Šport Prve informacije o Kosijevem stanju

V senci nesrečnega dogodka so Italijani prišli do dvojne zmage. Dominik Paris je v cilju za 26 stotink premagal Christofa Innerhoferja, do svoje najboljše uvrstitve na zelo zahtevni progi Stelvio pa je prišel vodilni smukač sezone Beat Feuz. Švicar je za zmagovalcem zaostal že za 67 stotink. 

Na prvi progi je odstopil tudi Martin Čater, Boštjan Kline in Miha Hrobat pa nista prišla do točk. Slednji je zasedel 39. mesto (+3.61), Kline pa je bil 44. (+4.14).

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.