Šport > Zimski športi
1772 ogledov

Še ena odlična predstava Kosija, četrt sekunde za stopničkami

Klemen Kosi Epa
Slovenski smučar v življenjski formi.

Klemen Kosi na ameriškem snegu dosega svoje najboljše uvrstitve. Po 15. mestu na petkovem smuku, je tokrat storil še korak naprej in se na superveleslalomu zavihtel v prvo deseterico. Startal je s številko 33, za zmagovalcem Maxom Franzom, ki je prišel do druge zmage v sezoni, je zaostal za 67 stotink, od stopničk ga je ločila le dobra četrtinka sekunde.

Za Avstrijcem je bila sicer kar gneča na zmagovalnem odru. Drugo mesto je zasedel Švicar Mauro Caviezel (+0,33), na tretjo stopničko pa so stopili kar trije - Norvežana Aksel Lund Svindal in Aleksander Ammodt Kilde ter Italijan Dominic Paris (vsi +0,41). Pred najboljšim Slovencem so se uvrstili še trije Avstrijci od šestega do osmega mesta - Christoph Krenn, Vincent Kriechmayr in Matthias Mayer.

Klemen Kosi Klemen Kosi Šport "Ko sem bil komaj petdeseti, se mi je zdelo, da sem hitrejši"

Sedemindvajsetletni Kosi v Beaver Creeku še nikoli ni bil tako dober. Tako v smuku kot v superveleslalomu je tokrat prišel do svojih najboljših dosežkov na prizorišču v ameriški zvezni državi Kolorado. Na superveleslalomih v Beaver Creeku je višje posegla le Ilka Štuhec, ki je bila leta 2015 četrta. Pred Kosijem pa je bil dvakrat deveti na superveleslalomih na tem prizorišču Aleš Gorza (2007, 2008).

Boštjan Kline (34.), Martin Čater (36.) in Tilen Debelak (50.) se niso prebili v prvo trideseterico.

Tekme v Beaver Creeku bo zaokrožil nedeljski veleslalom, prvi moški sezone, na katerem bo prvi slovenski adut Žan Kranjec.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 1
  • Avatar Britnemona
    Britnemona 22:52 01.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

Sorodne novice