Šport > Zimski športi
222 ogledov

"Ko sem bil komaj petdeseti, se mi je zdelo, da sem hitrejši"

Klemen Kosi
Švicar Beat Feuz je zmagovalec smuka za svetovni pokal alpskih smučarjev v Beaver Creeku v ameriški zvezni državi Kolorado. Najboljši Slovenec je bil Klemen Kosi s 15. mestom. Kosi je bil prepričan, da na progi sploh ni bil tako hiter in da je bil na treningu, ko je bil 50., hitrejši.

Sedemindvajsetletni Klemen Kosi je drugi Slovenec, ki je posegel najvišje na smukih v Beaver Creeku, pred njim je bil boljši le Tržičan Andrej Jerman z 10. in dvema 12. mestoma. Mariborčan je bil pred tremi leti na smuku v Beaver Creeku 19., njegov najboljši smukaški dosežek ostaja 14. mesto iz januarja 2015 v Kitzbühlu.

"Zelo sem vesel za ta rezultat, na katerega sem čakal zelo dolgo. Le enkrat v karieri mi je uspelo biti boljši v smuku. Ob tem bi se rad zahvalil tistim, ki so mi stali ob strani, mojim najbližjim, staršem in vsem, ki so me podpirali, od opremljevalca naprej do vseh, ki skrbijo za to, da sem hiter na snegu. Vožnja je bila super, celo malo sem bil presenečen nad rezultatom, ko sem prišel v cilj, saj nisem imel občutka, da sem tako hiter. Če sem odkrit, se mi je zdelo na treningu, ko sem bil petdeseti, da sem hitrejši kot danes. Lahko rečem tudi, hvala bogu, končno je rezultat tu. A moram poudariti, da je to samo en rezultat, ki ne šteje v primerjavi s celo sezono. Jutri je nova tekma, nov dan in misli so že usmerjene naprej. Kar je bilo danes, je super, zdaj pa se je treba skoncentrirati za naprej, saj bo vsak naslednji dan pomembnejši od današnjega," je bil zelo vesel 27-letni Mariborčan.

Klemen Kosi Dosežek Šport Druga najboljša slovenska uvrstitev na smukih v Beaver Creeku

Glavni trener slovenske moške smukaške ekipe Peter Pen pa je po tekmi povedal: "Smuk je bil skrajšan zaradi vremena, kar je bila dobra odločitev. Ogromno delo so naredili organizatorji, da so pripravili progo in tekma je bila napeta. Mislim, da je to Klemnov najboljši ali drugi najboljši rezultat v smuku. Izvlekel je tako, kot je treba."

"Gre za tekmovalca, ki je odvisen od podlage in konfiguracije. Pristop, volja in tekmovalnost na dan tekme nikoli niso bili vprašljivi. Včasih gre to v napačno smer, a danes je šlo v pravo. Tu je že pred leti dobro tekmoval v superveleslalomu, tisto kvaliteto, ki jo je kazal poleti, pa je prenesel sem. Čeprav mu je bilo v Lake Louisu in v Nakiski, kjer smo bili zadnje štirinajst dni, težko in nič ni mogel, je ostal fokusiran. To se je tudi zahtevalo od njega in tu mu je to uspelo. To je zanj zelo dober rezultat in tudi dobrodošel za ekipo," je bil po moški smukaški ničli v Lake Louisu prvih smukaških točk slovenske moške ekipe v novi sezoni vesel Pen.

O nastopih preostale trojice, ki so zaostali za točkami, pa je dejal: "Boštjan Kline je smučal zelo slabo, Miha Hrobat pa v skladu z njegovimi zmožnostmi. Dalo se je odsmučati vrhunsko do zadnje številke. Za Martina Čatra večkrat rečemo, da ima v nogi. Če na takšnem smuku v enem delu potaktiziraš in ne greš 'all in' na minuti in petnajst ne moreš pričakovati kaj več. Morali bomo počakati njegovo glavo in voljo, da se bo odločil smučati, ker smuča dobro. Malo mu je zmanjkalo, da bi bil med trideset. Je takšen tip smučarja kot Beat Feuz, le da ni tako prepotenten in samozavesten."

V Beaver Creeku je danes na sporedu še moški superveleslalomu, v nedeljo pa po odpadlem Söldnu uvodni moški veleslalom sezone, na katerem bo glavni slovenski adut Žan Kranjec.

Žan Kranjec Samozavesten Šport Kranjec: Mislim, da so vsi premagljivi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice