Šport > Nogomet
151 ogledov

Franz presenetil favorite, Čater izven trideseterice

Max Franz Epa
Alpski smučarji so se v Lake Louisu merili na prvem smuku sezone.

Zmagovalec smuka v Lake Louisu, uvodne tekme sezone v hitrih disciplinah, je Avstrijec Max Franz, ki je do druge zmage v svetovnem pokalu in na smukih prišel s številko 1 na startu. To je druga zmaga Franza v svetovnem pokalu. Pred letošnjo preizkušnjo v Skalnem gorovju je pred dvema letoma zmagal na smuku v Val Gardeni.

Federica Brignone Veleslalom Šport Slavje Italijanke, Hrovatova zapravila točke

V novo sezono sta zelo dobro krenila tudi predstavnika italijanskega tabora Christof Innerhofer in Dominik Paris. Štirje slovenski smukači niso bili v ospredju. Innerhofer je postavil najboljši čas prvega treninga. A je na tekmi še boljšo predstavo uprizoril 29-letni Avstrijec, ki je kot prvi na progi postavil najhitrejši čas. Innerhofer s številko 2 na startu je postavil drugi najhitrejši čas smuka, Paris je na stopničke skočil s številko 13.

Aktualni lastnik smukaškega globusa Švicar Beat Feuz, ki je bil najhitrejši na drugem treningu, je smukaško sezono odprl s šestim mestom. Lani je na poti do prvega globusa zmagal na smukih v Lake Louisu, Wengnu in Garmisch-Partenkirchnu.

Aksel Lund Svindal, ki je minulo sezono končal v smukaškem seštevku na drugem mestu, je zmagal na smukih v Beaver Creeku in Val Gardeni ter na olimpijskem smuku v Pyeongchangu. Tokrat niti Feuz, niti Svindal, ki je bil lani v Lake Louisu tretji, na premiernem smuku sezone nista bila na stopničkah.

V Lake Louisu bo v nedeljo na sporedu še superveleslalom.

Na dveh uradnih treningih pred prvim smukom sezone je bil od Slovencev v ospredju 25-letni Celjan Martin Čater s 27. in 11. časom. Tudi na tekmi, na startu je nosil številko 29, je bil najhitrejši Slovenec na olimpijski progi, a njegov zaostanek ni zadoščal za uvrstitev med dobitnike točk. Te delijo tekmovalcem, ki se uvrstijo do vključno 30. mesta, Čater pa je bil 31. Za zmagovalcem preizkušnje je zaostal 2,17 sekunde, od vsaj ene častne točke pa ga je ločilo šest stotink. Iz najboljše trideseterice je Slovenca potisnil Američan Ryan Cochran-Siegle (+1,61), ki se je na 20. mesto zavihtel s startno številko 54.

Preostala slovenska trojica je bila še skromnejša. Boštjan Kline je končal na 40. mestu (+2,74), Klemen Kosi je uvodni smuk končal na 48. mestu (+3,01), slovenske nastope je sklenil Miha Hrobat na 60. mestu (+3,68).

Slovenski smukači so sezono odprli s točkovno ničlo in slabše kot pred enim letom, ko sta bila na smuku v Lake Louisu v točkah dva člana ekipe Petra Pena. Lani sta si 25. mesto razdelila Čater in Kline.

Lake Louise, smuk (M):

1. Max Franz (Avt) 1:46,18
2. Christof Innerhofer (Ita) +0,28
3. Dominik Paris (Ita) +0,54
4. Vincent Kriechmayr (Avt) +0,57
5. Johan Clarey (Fra) +0,64
6. Beat Feuz (Švi) +0,67
7. Thomas Dressen (Nem) +0,78
8. Aksel Lund Svindal (Nor) +0,80
  . Matthias Mayer (Avt) +0,80
10. Johannes Kröll (Avt) +1,04
...
31. Martin Čater (Slo) +2,17
40. Boštjan Kline (Slo) +2,74
48. Klemen Kosi (Slo) +3,01
60. Miha Hrobat (Slo) +3,68
...

Skupni seštevek SP (2):

1. Max Franz (Avt) 100 točk
  . Marcel Hirscher (Avt) 100
3. Christof Innerhofer (Ita) 80
  . Henrik Kristoffersen (Nor) 80
5. Andre Myhrer (Šve) 60
  . Dominik Paris (Ita) 60
...
35. Štefan Hadalin (Slo) 13
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice