Šport > Zimski športi
336 ogledov

Na koncu novo razočaranje za slovenski tabor

Ana Bucik Epa
Slovenske smučarke v drugo niso izkoristile dobrega izhodišča.

Po polomu na sobotnem veleslalomu so slovenske alpske smučarke vtis popravljale na slalomu za svetovni pokal v Killingtonu v ameriški zvezni državi Vermont. Drugo vožnjo so si priborile vse tri Slovenke na startu. Ana Bucik je odpeljala skoraj brez napak in si je zagotovila deveto izhodišče, Meta Hrovat je bila 17., Maruša Ferk pa 18.

Prvi čas prve vožnje je postavila domačinka Mikaela Shiffrin, ki je dobila že uvodni slalom v Leviju ter si je zagotovila najboljše izhodišče za obrambo lanske zmage na tem prizorišču. Shiffrinova je na tem slalomu slavila tudi leta 2016. Devetindvajset stotink sekunde je na drugem mestu zaostajala Avstrijka Bernadette Schild. Zaostanek Slovakinje Petre Vlhove na tretjem mestu je znašal 54 stotink sekunde.

Zaostanek Bucikove na devetem mestu je bil že 2,31 sekunde, Hrovatove 3,25 sekunde, Ferkova pa 3,47 sekunde. Na startu prve vožnje je bila tudi ameriška Slovenka Lila Lapanja, ki pa je z nekaj več kot sedmimi sekundami zaostnka zasedla 46. mesto, predzadnje med tekmovalkami, ki so v prvo prečkale ciljno črto.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Druga vožnja za slovenski tabor ni bila uspešna. Ferkova je izgubila štiri mesta in tekmo končala na 22. mestu, še slabše pa je šlo Hrovatovi in Bucikovi. Prva je storila veliko napako, prišla v cilj, a zaradi prevelikega zaostanka, ki je znašal več kot 16 sekund, ostala brez točk svetovnega pokala. Do teh ni prišla niti Bucikova, ki je v drugo odstopila. 

Shiffrinova je po Leviju dobila tudi drugi slalom sezone. Za novo zmago je premagala Vlhovo, ki je zaostala 57 stotink sekunde. Tretja je bila Švedinja Frida Hansdotter (+1,08). 

Shiffrinova je poskrbela za nove mejnike. To je njena že tretja zaporedna slalomska zmaga v Killingtonu, skupno 45. zmaga v svetovnem pokalu in 34. slalomska, s čimer se je na večni lestvici najboljših slalomistk izenačila s Švicarko Vreni Scheneider. Več slalomskih zmag v svetovnem pokalu je v ženski konkurenci zbrala le Avstrijka Marlies Schild (35). Največ, 40, jih ima na vrhu še vedno sloviti Šved Ingemar Stenmark.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice