Šport > Zimski športi
3771 ogledov

Šteharnik jih je pošteno napel Slovenkam

Ana Drev
Trener Denis Šteharnik je ocenil nastop slovenskih smučark na veleslalomu na Semmeringu.

Alpske smučarke so se na Semmeringu pomerile na četrtem veleslalomu za svetovni pokal v letošnji sezoni. Od treh slovenskih predstavnic si je točke svetovnega pokala s 24. mestom prismučala samo Ana Drev.

Veleslalom Šport Prvenec za slovaško smučarko

Neja Dvornik in Ana Bucik sta bili prepočasni za uvrstitev v finalno vožnjo. Zmage se je veselila Slovakinja Petra Vlhova, ki je za 45 stotink ugnala drugouvrščeno Nemko Viktorio Rebensburg, okroglih šest desetink pa je zaostala tretjeuvrščena Francozinja Tessa Worley. Najboljša smučarka na svetu Američanka Mikaela Shiffrin je osvojila peto mesto (+0,66).

Glavni trener slovenske reprezentance Denis Šteharnik s pristopom 33-letne Drevove, ki je v drugi vožnji izgubila devet mest, ni bil zadovoljen. "Njen riziko proti ostalim tekmovalkam je praktično ničen. Tri ali štiri zavoje naredi dobro, potem pa takoj neha iskati hitrost, tako da s tem sigurno nisem zadovoljen. Ravno sem govoril z njo, nikakor se ni začutila, ne počuti se suvereno, nekaj ji manjka. Pri taki negotovosti se na da konkurirati najboljšim," je povedal.

Ana Drev | Avtor: Profimedia Profimedia
"Če bi prvi tek nekako razdelili na tri dele, je bil zgornji del slab, srednji del je bil dober, spodnji pa celo odličen. Vsi so pričakovali, da bo v drugem teku naredila nadgradnjo in sestavila celo vožnjo, zgodilo pa se je ravno nasprotno. V zgornjem, ravninskem delu je izgubila ogromno. Vemo, da spada med lažje tekmovalke, da na ravnini ni tako hitra, a vseeno je izgubila preveč. Nekako se ne počuti tako, da bi iskala hitrost skozi zavoje. Smuči jo prehitevajo, nenehno je malo zadaj in pasivna. Nikakor ni v taki poziciji, da bi pridobivala na hitrosti," je dodal Šteharnik.

Kritičen je bil tudi do Bucikove, ki ni izpolnila njegovih pričakovanj. "Bucikova ni izkoristila dobrih pogojev, pričakovali smo več. Ne more spremeniti tehnike in s takimi vožnjami ne more konkurirati najboljšim. Dokler se to ne bo zgodilo, ne bo mogla konkurirati. Na lažjih delih ji gre boljše, na tekmi, ko so drugačni pogoji in je nekaj stresa, pa pade v stare vzorce, ki pa niso več konkurenčni najboljšim," se je jezil.

"Neja je čisto dobro odpeljala, dobro je, da je tu, da nabira izkušnje, jutri bo startala še na slalomu. Z njenim nastopom smo zadovoljni," je zaključil slovenski trener.

Komentarjev 4
  • Avatar mike1968
    mike1968 18:20 28.december 2018.

    Gremo vse lepo na Celinski pokal....

  • supreme 17:03 28.december 2018.

    Drevova bolje, da neha........ Bucikovi je ocitno tud v glavo stoplo vse tisto slikanje v spodnjih gatah.....

Sorodne novice