Šport > Zimski športi
9258 ogledov

Konec sezone za smučarsko zvezdnico

Anna Fenninger, veselje EPA
Ena najboljših alpskih smučark zadnjega desetletja je obnovila poškodbo kolena.

Avstrijska alpska smučarka Anna Veith si je na današnjem treningu veleslaloma v Pozzi di Fassa v italijanskih Dolomitih strgala kolenske vezi in na ta način predčasno končala sezono.

Trikratna svetovna prvakinja je že pred tem imela dve težji poškodbi kolen. Operirali naj bi jo že danes v Innsbrucku.

Devetindvajsetletnica si je poškodovala desno koleno, enaka nesreča se ji je zgodila jeseni leta 2015, ko si je v istem kolenu strgala vezi.

anna fenninger veith | Avtor: Profimedias Profimedias

Veithova je v zadnjih letih najboljša avstrijska alpska smučarka. Še s priimkom Fenninger je na svetovnih prvenstvih osvojila tri zlate medalje, na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 je prismučala do zlata in srebra, v Pyeongchangu 2018 je v zbirko dodala še eno drugo mesto.

Anna Veith je dvakratna dobitnica velikega kristalnega globusa (2014, 2015). Drugega je osvojila po izredno napetem in tesnem dvoboju s Tino Maze.

Pozza di Fassa je za avstrijske smučarke v zadnjih dneh nesrečen kraj. V petek si tam prav tako kolenske vezi strgala Stephanie Brunner.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice