Šport > Zimski športi
517 ogledov

Štuhčeva v Italijo, konec za Brunnerjevo in Filla

Ilka Štuhec Facebook
Alpske smučarke ta konec tedna ne bodo tekmovale. Slovenska adutinja bo nabirala moči za naslednje preizkušnje.

Zmagovalka zadnjega smuka in superveleslaloma alpskih smučark Ilka Štuhec se je po odpovedanih tekmah v St. Antonu zaradi slabih vremenskih razmer vrnila na trening v Italijo. V Ultentalu bo s svojo ekipo opravila dodaten sklop treningov pred tekmami v Cortini d'Ampezzo prihodnji konec tedna, so sporočili iz njenega tabora.

Klemen Kosi Klemen Kosi Šport Pred tednom dni zgledal takole, danes pa ...

Tekme v St. Antonu so prireditelji morali odpovedati zaradi prevelike količine snega, Štuhčeva pa se je zato morala le dan po prihodu v Avstrijo od te že posloviti. Z ekipo se je vrnila v Italijo, natančneje v Ultental, kjer bo predvidoma trenirala do ponedeljka. Odpoved v St. Antonu je tako že druga v letošnji sezoni, kar meša štrene tako zaradi logistike potovanj kot tudi nadaljnjega urnika zgoščenih tekem v hitrih disciplinah pred začetkom svetovnega prvenstva.

"Odpoved tekme v St. Antonu sem sprejela tako, da sem preprosto znova spakirala in smo se odpeljali v Ultental, kjer bomo naslednjih nekaj dni trenirali, namesto da bi tekmovali," je novo spremembo v urniku komentirala Štuhčeva. Sicer pa je spremembe v zadnjem trenutku na vznemirjajo: "Na letošnje odpovedi oziroma prestavljanje tekem nikakor ne morem vplivati, prav tako ne morem vplivati na vreme, niti ne na odločitev, kje bodo tekme potekale. Upam, da bodo nadomestne tekme čim prej. O tem bomo izvedeli kaj več, ko nam sporočijo svojo odločitev, do takrat pa se osredotočam na svoje treninge."

Znano je, da bodo enega od smukov iz St. Antona nadomestili prihodnji konec tedna v Cortini, kjer bosta na sporedu dva smuka in superveleslalom. Glede ostalih nadomeščanj, med drugim tudi alpske kombinacije, ki bi morala biti na sporedu že v Val d'Iseru, ni novosti. "Urnik je, kakršen je. Tudi na to nimamo nekega vpliva. Meni osebno odgovarja, da tekme so in da se tekmuje, saj konec koncev celo leto treniram za to. Veselim se naslednjih tekem," je zaključila Mariborčanka.

Po tekmah v Cortini so na sporedu še hitre discipline v Garmisch-Partenkirchnu, sledijo tekme za Zlato Lisico v Mariboru, kjer bo Štuhčeva morda nastopila na petkovem superveleslalomu. Več pa bo znanega po dveh vikendih s tekmami v hitrih disciplinah. Prvi trening smuka na svetovnem prvenstvu na Švedskem je namreč na sporedu le dva dni po sobotnem slalomu v Mariboru.

Ilka Štuhec Alpsko smučanje Šport Ilka Štuhec ostala brez tekem

Avstrijska smučarka Stephanie Brunner je sezono 2018/19 končala danes zaradi poškodbe kolena. Kot je sporočila avstrijska smučarska ekipa, si je med treningom na Južnem Tirolskem poškodovala vezi levega kolena, pa tudi meniskus, tako da bo okrevanje trajalo vsaj do konca sezone.

Zaradi poškodbe Brunnerjeve so v avstrijski ženski ekipi nekaj tednov pred vrhuncem sezone, svetovnim prvenstvom na Švedskem, izgubili ta čas najboljšo veleslalomistko, saj je 24-letnica po štirih tekmah te sezone na šestem mestu svetovnega pokala v tej disciplini.

Brunnerjeva si je danes spet poškodovala levo koleno, ki jo je skupilo že na ženskem državnem prvenstvu, a se je lani Avstrijka vrnila po pol leta in nastopila že na uvodni tekmi te sezone v Söldnu.

marcel hirscher Epilog afere Šport Hirscher zmagal za zeleno mizo

Italijanski alpski smučar Peter Fill, specialist za hitri disciplini, se je odločil končati sezono, saj ni okreval po decembrskem padcu v Beaver Creeku. Šestintridesetletnik čuti bolečine v hrbtu, zato ne želi tvegati.

"Dovolj je za to sezono. Moraš biti 100-odstoten, če želiš tekmovati. Ne morem nastopiti v Wengnu, Kitzbühlu in Garmischu, če me boli hrbet, ob tem pa so to še zelo težke proge," je za italijansko smučarsko zvezo povedal Fill, dobitnik malega kristalnega globusa v smuku v letih 2016 in 2017 ter v kombinaciji leta 2018.

Čeprav šteje 36 let, kariere še ne namerava končati. To bo storil leta 2021 na SP v Cortini d'Ampezzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice