Šport > Zimski športi
1779 ogledov

Po tem grozljivem padcu želi hitro vrnitev

Marc Gisin Val Gardena Epa
Marc Gisin, ki si je v Val Gardeni poškodoval rebra, pljuča in kolk, ni izgubil poguma.

Švicarski alpski smučar Marc Gisin, ki je 15. decembra hudo padel na smuku za svetovni pokal v Val Gardeni, smuči ne namerava postaviti v kot in si želi še tekmovati. V letošnji sezoni tega najbrž ne bo mogel, verjame pa, da bo pripravljen za naslednjo sezono.

Klemen Kosi Preiskave Šport V UKC Ljubljana analizirali resnost Kosijevih poškodb

"Padec mi ni vzel poguma, glede na okoliščine so moji občutki odlični. Zdravniki so presenečeni in zadovoljni, kako napredujem, toda še so težave, potreben bo čas, da se bom popolnoma pozdravil in da se bom vrnil na smučišča. Moram pa priznati, da sem imel pri padcu tudi nekaj sreče, poškodbe bi lahko bile še bolj hude," je v pogovoru za švicarsko televizijo dejal 30-letni smučar, ki si je ob padcu zlomil nekaj reber, poškodoval pljuča in kolk. Na intenzivni negi bolnišnice v Luzernu je preživel skoraj teden, zdaj pa opravlja rehabilitacijo.

"To ni moja prva težja poškodba. Navajen sem se vračati, verjamem, da mi bo to uspelo tudi tokrat," je še dodal brat bolj uspešnih deklet, nekdanje olimpijske prvakinje v smuku Dominique, in aktualne olimpijske prvakinje v kombinaciji Michelle.

Padec Marca Gisina si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

marc gisin Po padcu Šport Nesrečni Švicar prvič iz postelje

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.