Šport > Zimski športi
722 ogledov

Shiffrinova končno premagana, Slovenke lepo napredovale

Ana Bucik Epa
Zasneženi Flachau Petri Vlhovi, tri Slovenke do točk.

Slovakinja Petra Vlhova je v Flachauu prvič v tej sezoni na slalomih za svetovni pokal uspela premagati Američanko Mikaelo Shiffrin.

Po zagrebškem polomu brez slovenskih finalistov so slovenske alpske smučarke popravile slab vtis. Maruša Ferk je osvojila 14. mesto, Meta Hrovat je bila 16., Ana Bucik pa je slovenske nastope zaokrožila na 20. mestu.

Marcel Hirscher Slalom Šport Zagreb avstrijski, nova ničla za Slovenijo mikaela shiffrin Slalom (Ž) Šport Neverjetno, kaj počne Shiffrinova, polom Slovenk

Najhitrejša na prvi progi je bila Shiffrinova, ki pa v finalu ni uspela premagati danes izjemne Vlhove, ki je na tekmi pod žarometi za 15 stotink sekunde prehitela Američanko. Tretje mesto je sprva pripadlo Švedinji Anni Swen Larsson (+1,05), ki pa so jo naknadno diskvalificirali. Tretja je bila tako Avstrijka Katharina Liensberger (+1,17).

Vlhova, ki jo trenira nekdanji trener slovenske šampionke Tine Maze Livio Magoni, je bila tokrat nepremagljiva. Tretja po prvi vožnji je v finalu postavila najhitrejši čas finala za sedmo zmago v svetovnem pokalu, tretjo v tej zimi, po tem ko je dobila paralelno tekmo v Oslu in veleslalom na Semmeringu. Na drugi progi je bila Vlhova od Shiffrinove hitrejša celo za 46 stotink sekunde.

Specialistke za tehnične discipline naslednja preizkušnja čaka naslednji torek, ko bo v Kronplatzu na sporedu veleslalom.

ilka štuhec Nov izziv Šport Ilka bo morala spremeniti načrte
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice