Šport > Zimski športi
3047 ogledov

Razposajena Štuhčeva tekmico okopala v penini

1/5
Epa Štuhčeva se je takole lotila zmagovalke.
Najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec se je po enomesečnem premoru vrnila z novo vrhunsko predstavo.

Ilka Štuhec si je na smuku v Cortini d'Ampezzo prismučala tretjo zaporedno uvrstitev na zmagovalni oder in se tako uspešno vrnila po enomesečnem premoru, med katerim so se alpske smučarke merile izključno v tehničnih disciplinah.

Ilka Štuhec Smuk Šport "Stare rakete" Ilko Štuhec odnesle tik pod vrh

Slovenka je zaostala samo za zmagovalko, Avstrijka Ramono Siebenhofer, ki je bila od nje hitrejša za okrogle štiri desetinke. Tretje mesto je osvojila še ena Avstrijka Stephanie Venier. Siebenhoferjevi, ki se je na najvišjo stopničko povzpela prvič v karieri, se je "oddolžila" tako, da jo je pošteno zalila s penino.

Štuhčeva nadaljuje uspešno vrnitev po poškodbi kolena, zaradi katere je izpustila celotno olimpijsko sezono. Letos ima že tri uvrstitve na stopničke, poleg drugega mesta v Cortini še zmagi v Val Gardeni, kjer je pred natanko mesecem dni v dveh dneh dobila obe tekmi v hitrih disicplinah.

ilka štuhec | Avtor: Epa Epa

Po štirih od devetih smukov drži drugo mesto v točkovanju njene paradne discipline in ostaja ena glavnih kandidatk za mali kristalni globus. V to je prepričana tudi najuspešnejša smukačica vseh časov Lindsey Vonn, ki je Štuhčevi pred tekmo v Cortini pripisala vlogo prve favoritinje. Mariborčanki zelo dobro kaže tudi v skupnem seštevku, kjer je na visokem devetem mestu.

"Sem zadovoljna s tem, kar sem danes pokazala. V srednjem delu morda nisem bila v najbolj idealni liniji, še več sem morala delati, podrobnostmi bomo pogledali v video analizi, jutri pa znova. Upam, da mi bo jutri celotna vožnja uspela, kot sem si zamislila," je drugo mesto pospremila Štuhčeva in dodala: "Premor mi je dobro del, trenirala sem tako kondicijo kot na snegu in je hitro minilo. Že včeraj dva treninga sta bila super, ampak ne idealna. Tudi danes vse še ni bilo tako kot sem si zamislila in vem, kaj moram še popraviti do jutri."

S pristopom svoje varovanke je bil zadovoljen tudi trener Grega Koštomaj. "Dokaj dolg premor od zadnje tekme v hitrih disciplinah nam je prišel prav. Saj smo sprva rabili nekaj časa za počitek in kasneje tudi za trening. Saj v novembru in decembru veliko časa zanj ni bilo. Prestavitev tekem iz San Antona je bila nekako pričakovana in za nas ugodna, saj smo veseli, da se ena tekma nadomešča tukaj v Cortini, kjer se Ilka izvrstno počuti. Kar se tiče današnje vožnje je Ilka dobro startala. V drugi tretjini je vozila malo slabše in ima še kar nekaj rezerv. Do jutri bomo opravili podrobno analizo in iskali rešitve za jutri. Zaključek je bil ponovno izvrsten.V celoti pa smo seveda zadovoljni, vidi se, da je Ilka ponovno sproščena na tekmah in da si upa napadati," je povedal.

Skupno (20):

1. Mikaela Shiffrin (ZDA) 1394
2. Petra Vlhova (Slk) 898
3. Wendy Holdener (Švi) 593
4. Viktoria Rebensburg (Nem) 435
5. Ragnhild Mowinckel (Nor) 428
6. Frida Hansdotter (Šve) 407
7. Michelle Gisin (Švi) 406
8. Federica Brignone (Ita) 404
9. Ilka Štuhec (Slo) 382
10. Nicole Schmidhofer (Avt) 381
.. .
46. Meta Hrovat (Slo) 92
58. Maruša Ferk (Slo) 54
88. Ana Bucik (Slo) 20
93. Ana Drev (Slo) 17

Smuk (4):

1. Nicole Schmidhofer (Avt) 248
2. Ilka Štuhec (Slo) 238
3. Ramona Siebenhofer (Avt) 220
4. Stephanie Venier (Avt) 175
5. Michelle Gisin (Švi) 171
6. Kira Weidle (Nem) 148
7. Nicol Delago (Ita) 137
8. Cornelia Hütter (Avt) 135
9. Corinne Suter (Švi) 118
10. Romane Miradoli (Fra) 94

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice