Šport > Zimski športi
216 ogledov

Vonnova prečrtala Ga-Pa, SP visi v zraku

Lindsey Vonn Epa
Poškodba je prekrižala načrte ameriški zvezdnici.

Ameriška zvezdnica alpskega smučanja Lindsey Vonn je dokončno prečrtala tekmi v hitrih disciplinah v Garmisch-Partenkirchnu, kjer bosta zadnja preizkusa smuka in superveleslaloma pred svetovnim prvenstvom v Aareju. 34-letnica ima prevelike težave s kolenom, da bi lahko normalno smučala.

Ilka Štuhec Alpsko smučanje Šport Štuhčeva z zavoro, v ozadju tudi slovenski smukači

"Moje koleno ni pripravljeno na dirko. Trudim se, da se bi čim prej vrnila," je med drugim zapisala Vonnova na svojem profilu Instagram. Ni pa še jasno, ali bo zaradi težav s kolenom nastopila na svetovnem prvenstvu, ki se bo na Švedskem začelo 5. februarja.

Američanka se je v karavano po poškodbi kolena vrnila minuli konec tedna v Cortini d'Ampezzo. Na smukih je bila deveta in 15., superveleslaloma pa ni končala in je odstopila. Ko je prismučala v ciljno areno po odstopu na superveleslalomu, je priznala, da so bolečine v kolenu prehude, namignila je tudi na predčasno slovo. Pred časom je namreč napovedala, da se bo decembra upokojila, kot zadnji cilj si je zadala lov na švedsko legendo Ingemarja Stenmarka po številu zmag v svetovnem pokalu. Vonnova je pri številki 82, Stenmark jih je zbral 86.

Vonnova se je ob odpovedi tekem v Garmisch-Partenkirchnu opravičila vsem gledalcem, posebej njenim rojakom vojakom, ki so v bližini v vojaški bazi in so jo vsako leto prišli bodrit. "Za vedno se bom spominjala Garmischa, posebej pa moje slalomske zmage," je sklenila Vonnova, ki je leta 2009 v Garmisch-Partenkirchnu zmagala na slalomu.

Mariborsko Pohorje 55. Zlata lisica Šport Maribor dobil zeleno luč
Komentarjev 1
  • McClain 11:54 25.januar 2019.

    Malo preveč po sili je bil tale lov na Stenmarka... Ne bo šlo.

Sorodne novice