Šport > Zimski športi
1930 ogledov

Ali Vonnova razmišlja o predčasni upokojitvi?

Lindsey Vonn Twitter
Ameriška kraljica belih strmin Lindsey Vonn ni bila zadovoljna z nastopi po vrnitvi v tekmovalno karavano. V njeni Cortini d'Ampezzo je bila na smukih na petnajstem in devetem mestu daleč od zmagovalnih stopničk, superveleslalom pa je končala z odstopom. V ciljno areno je prismučala v solzah. Pod vplivom močnih čustev je omenjala tudi možnost upokojitve.

Prve izjave, ki so bile čustvene, saj je vseeno pričakovala več, je 34-letna šampionka za avstrijsko radiotelevizijo ORF omenila tudi možnost takojšnjega konca tekmovalne poti: "Ne želim še končati, vendar pa ne morem več nadaljevati. Zelo težko mi je, bolečina je premočna."

Lindsey Vonn je zaradi nove poškodbe kolena izpustila uvodne tekme sezone. Karavani pa se je pridružila šele v Cortini d'Ampezzo, kjer je z dvanajstimi zmagami rekorderka proge Olympia delle Tofane. Po odstopu so jo oblile solze in v prvih izjavah je tako omenila, da bo morala upoštevati vse okoliščine, kar pomeni, da bi bil lahko odstop na superveleslalomu v Cortini njen zadnji.

Še pred začetkom podaljšanega vikenda v italijanskih Dolomitih je Vonnova medijem sporočila, da bodo to njene zadnje tekme na Olympii.

Ilka Štuhec Globok poklon Šport Smukaška kraljica krono predala Štuhčevi

Na olimpijski progi delle Tofane je Lindsey Vonn, takrat še z dekliškim priimkom Kildow, vpisala svoje prve smukaške stopničke na tekmah svetovnega pokala, 18. januarja 2004. Teh je bilo nato na tej progi kar 20. Prvo zmago na Olympii je vpisala štiri leta kasneje.

Pred štirimi leti je sledil prav v Cortini nov mejnik, z dvojčkom zmag je prišla do 63 zmag v svetovnem pokalu za rekord med smučarkami. Takrat jo je s tribun bodril takratni fant, zvezdnik golfskih igrišč Tiger Woods.

V tej sezoni je upala, da bo nastopila v Lake Louisu, a se ni izšlo. Njen števec zmag stoji pri številki 82, dvanajst od teh je osvojila v Cortini, šestkrat na smukih in šestkrat na superveleslalomih. Od absolutnega mejnika Ingemarja Stenmarka (86) jo ločijo štiri zmage. Kot kaže zdaj, bo pri tem tudi ostalo.

Lindsey Vonn Načrt Šport Lindsey jo želi zagosti Ilki

"Moje telo mi govori, da ima dovolj. Zato ne obstaja možnost, da bi se vrnila nazaj prihodnje leto v Cortino kot tekmovalka. Želja je še prisotna, tudi motivacija, vendar gre za vprašanje fizike. Obstaja tudi življenje po smučanju. Letos bom tekmovala samo v hitrih disciplinah," je pred ponesrečenimi nastopi razkrila Američanka, ki je načrtovala tudi nastop na svetovnem prvenstvu februarja v Aareju. Tekmovalno pot je želela skleniti decembra letos v velikem slogu v njeni dnevni sobi kanadskem Lake Louisu, kjer je osvojila kar 18 zmag in skupno zbrala 25 stopničk.

Komentarjev 1
  • Snežinko 10:19 21.januar 2019.

    Ne moreš verjeti, kaj lahko naredi tako velika želja po slavi, medijski prepoznavnosti, želji "premagat Stenmarka"... katastrofa od ženske. Kvari celotno sliko o smučanju, ki naj bi bil predvsem šport. Naj čimprej izgine iz bele karavane, bo bolje za vse.

Sorodne novice