Šport > Zimski športi
7352 ogledov

Kaj je bilo z Ilko na treningu?

Ilka Štuhec Epa
Alpske smučarke so v nemškem Garmisch-Partenkirchnu opravile drugi, zadnji trening smuka.

S progo Kandahar je tokrat najbolje opravila Avstrijka Mirjam Puchner (1:40,22). Drugouvrščena Švicarka Corinne Suter, ki je bila najhitrejša na prvem treningu, je zaostala osem stotink sekunde. Zmagovalka obeh smukov v Cortini d'Ampezzo, Avstrijka Ramona Siebenhofer je bila z zaostankom 25 stotink sekunde tretja.

Lindsey Vonn Alpsko smučanje Šport Vonnova prečrtala Ga-Pa, SP visi v zraku

Slovenska predstavnica Ilka Štuhec je zasedla 41. mesto, njen zaostanek za Puchnerjevo pa je znašal 2,15 sekunde. Na treningu je kar nekaj od tekmovalk taktiziralo in je načrtno zgrešilo katera od vrat. 

Mariborčanka je v tej sezoni na treh smukih osvojila stopničke za popoln komplet smukaških uvrstitev na zmagovalni oder. Zmagala je v Val Gardeni, druga in tretja je bila v Cortini d'Ampezzo. Osemindvajsetletnica je trenutno tretja najboljša v smukaškem seštevku sezone.

Tako kot v Kitzbühlu so se tudi v Garmisch-Partenkirchnu zaradi neugodne sobotne vremenske napovedi odločili za spremembo programa, superveleslalom bo na sporedu v soboto ob 10. uri, smuk pa bo po novem v nedeljo ob 11.30.

Martin Čater Kitzbühel Smuk Šport Paris ukrotil Streif, Čater dobil nekaj točk

Štuhčeva ima še nekaj neporavnanih računov s progo Kandahar. Njen najboljši smukaški dosežek na tem prizorišču je peto mesto iz sezone 2014/15, najboljši superveleslalomski pa 13. mesto iz sezone 2015/16.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice