Šport > Zimski športi
1254 ogledov

Štuhčeva tokrat bližje vrhu

Ilka Štuhec precej boljša kot dan prej.

Ilka Štuhec se je na zadnjih treh smukih vselej uvrstila na zmagovalni oder, serijo pa je poskušala nadaljevati tudi v Garmisch-Partenkirchnu. A ji ni uspelo.

Tekma je bila sicer hitro prekinjena za nekaj minut, saj je tehnični direktor Atle Skårdal ocenil, da je eden izmed skokov predolg za tekmovalke, delavci na smučišču pa so tako morali po številki 3 vzeti lopate v roke in popraviti progo. Po prekinitvi je znova navdušila Italijanka Sofia Goggia, ki je še enkrat dokazala, da nima težav ob vrnitvi po poškodbi. V soboto je na koncu osvojila drugo mesto, tokrat je ciljno črto ob številki 7 prečkala kot prva. Za 29 stotink je prehitela domačinko Kiro Weidle, za 56 pa Švicarko Corinne Suter.

S številko devet se je na progo Kandahar, ki ji sicer ne leži, podala Štuhčeva in bila precej bolj prepričljiva kot dan prej na superveleslalomu. Ob prvi meritvi časa je bila hitrejša od Italijanke, nato pa je v srednjem delu izgubila nekaj stotink, v cilju pa je zaostala za natanko šest desetink.   

Po številki 10 so znova popravljali progo, kar je pod vprašaj postavljalo regularnost tekme. Sledil je avstrijski paket, med naslednjo sedmerico je bilo kar pet Avstrijk. Najprej se je na progo podala Stephanie Venier in s 25 stotinkami prevzela vodstvo. Nicole Schmidhofer in Ramona Siebenhofer, ki se s Štuhčevo borita za mali kristalni globus v smuku, sta zaostali za Slovenko. Ta je bila na koncu 5., Schmidhoferjeva 7., Siebenhoferjeva pa 10. Tekma je bila sicer zaradi varnosti tekmovalk prekinjena pri številki 42.

Štuhčeva si je po dveh slabših superveleslalomskih nastopih, odstopu in 22. mestu, prismučala novo vrhunsko uvrstitev, že dvanajsto uvrstitev v prvo peterico na smukih za svetovni pokal. Izenačila je svoj najboljši dosežek v Garmisch-Partenkirchnu, peto mesto na smuku v sezoni 2014/15. Mariborčanko je tokrat od osemnajstih stopničk, desetih smukaških, ločilo 31 stotink.

"Kar mali obliž na včeraj in na treninge, ko se nisem najbolje znašla, čeprav sem vedela, da imam še ogromne rezerve v opremi. So deli, ki bi jih lahko odpeljala še boljše, še hitreje, splošno gledano pa sem zadovoljna," je za Radio Slovenija po smuku dejala Štuhčeva. Upa, da bo dobro smukaško formo prenesla tudi v Aare, kjer bo kot "bran-Ilka" napadala drugi zaporedni naslov svetovne prvakinje v kraljevski disciplini.

Osemindvajsetletnica ostaja tretja najboljša v smukaškem seštevku sezone ter je zmanjšala zaostanek za vodilno Schmidhoferjevo in drugo Siebenhoferjevo. Slovenka ima v boju za mali smukaški globus 343 točk, devet točk manj od Siebenhoferjeva in 21 manj od Schmidhoferjeve.

Pred odhodom na Švedsko imajo alpske smučarke le še en postanek, in sicer na Zlati lisici na Mariborskem Pohorju v petek in soboto z veleslalomom ter slalomom. Na veleslalomu bo nastopila tudi Štuhčeva. Slovenska orožja na domačem prizorišču svetovnega pokala pa bodo še Ana Bucik, Meta Hrovat in Maruša Ferk.

Čeprav je izpustila Garmisch, na vrhu seštevka zime ostaja Američanka Mikaela Shiffrin, ki je lani, ko je bil pohorski pokal v Kranjski Gori, dobila slalom in veleslalom, s tem pa tudi zlato in diamantno lisico.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice