Šport > Zimski športi
3516 ogledov

Eden največjih oznanil konec kariere

aksel lund svindal Epa
Smuči bo postavil v kot.

Olimpijski prvak v smuku Norvežan Aksel Lund Svindal bo februarja po svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v švedskem Aareju končal kariero. Šestintridesetletni norveški zvezdnik je v soboto zvečer na slovesni prireditvi VIP ob robu tekem v Kitzbühlu dejal, da bodo dirke na SP njegove zadnje tekme kariere.

"Tekme na SP bodo moje zadnje," je dejal Svindal, po poročanju avstrijskega časnika Kleinen Zeitung je prejel stoječe ovacije gostov na prireditvi.

Svindal je z dvema olimpijskima zmagama, petimi naslovi svetovnega prvaka, eno skupno zmago v svetovnem pokalu ter desetimi kristalnimi globusu za zmage v smuku, superveleslalomu, veleslalomu in kombinaciji eden najuspešnejših alpskih smučarjev v zgodovini.

V svetovnem pokalu ima 36 zmag, 80-krat pa je stal na zmagovalnem odru. Le zmaga v smuku na slovitem Streifu se mu je vedno izmaknila iz rok, tekme ta konec tedna je zaradi bolečin izpustil. Za razliko od smuka pa je v Kitzbühlu dvakrat osvojil superveleslalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice