Šport > Zimski športi
2468 ogledov

Ilka Štuhec upoštevala nasvet trenerja

Ilka Štuhec Garmisch Epa
Najboljša slovenska alpska smučarka je tudi v Garmisch-Partenkirchnu nadaljevala niz vrhunskih uvrstitev v najboljšo peterico na smukih za svetovni pokal.

Na progi Kandahar je Ilka Štuhec sicer za 31 stotink sekunde zgrešila stopničke, je pa s petim mestom izenačila najboljšo uvrstitev na tem prizorišču na Bavarskem.

Prekinili tekmo Šport Štuhčeva tokrat bližje vrhu

Po superveleslalomu, ki ga je končala na 22. mestu, si je njen trener Grega Koštomaj zaželel, da bi na smuku smučala bolj napadalno, da se smuka ne bi lotila s preveč spoštovanja do proge. Štuhčeva je nasvet trenerja upoštevala in pokazala veliko bolj odločno vožnjo, s katero si je prismučala mesto tik pod stopničkami.

"Smučanje na treningu ni tako pomembno, šteje le danes, ko je bila na sporedu tekma. Vedela sem, da imam še velike rezerve, predvsem v opremi, saj na treningu vozim s trening dresom. Vedela sem tudi, kaj moram narediti, kako moram odsmučati, da bom hitrejša in to sem v veliki meri danes tudi naredila," je bila zadovoljna najboljša slovenska smukačica, ki se je veselila še dvanajste uvrstitve v prvo peterico na smukih za svetovni pokal.

"Zdaj se že pripravljam na veleslalom za Zlato lisico. Ko je čas dopuščal, sem že trenirala to disciplino, nekaj pa še bom, tako da se že veselim nastopa v Mariboru," je še dejala Štuhčeva.

aksel lund svindal Zvezdnik Šport Eden največjih oznanil konec kariere

"Vsekakor je bila to velika psihološka zmaga po vseh težavah, ki jih je imela na treningih, pa tudi včeraj. Uspela se je zbrati in sestaviti res super vožnjo. Vsekakor bi se dalo še kaj dobiti, bi vseeno rekel, da je to velika zmaga. Zdaj imamo dva dni premora, potem pa pripravo za Maribor, verjetno kar v Mariboru, če se bo dalo, drugače bomo kje drugje poiskali primeren teren in ugodne razmere. V petek bo bodo priprave na startu," je po tekmi dejal trener Štuhčeve Koštomaj.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice