Šport > Zimski športi
4121 ogledov

Vonnova v lov na labodji spev, iztisnila bo zadnje atome moči

1/6
Epa
Lindsey Vonn se je po padcu na tekmi udeležila tiskovne konference in sporočila svoj načrt za nadaljevanje prvenstva.

Po padcu na superveleslalomu je nekaj časa v zraku visel njen nastop na nedeljskem smuku, na katerem bo Lindsey Vonn sklenila svojo uspešno kariero. Američanka je novinarjem v Areju zatrdila, da nastop v najhitrejši disciplini, v kateri je doslej zbrala rekordnih 43 zmag na tekmah svetovnega pokala, ni vprašljiv.

Padec Lindsey Vonn, superveleslalom na SP Are Prvo dejanje Šport Grd padec in neslaven konec "zlomljene" Vonnove

"Za mano je nekaj zelo težkih tednov. Nisem pričakovala, da se bodo stvari obrnile tako, kot so se. Ampak v Cortini sem spoznala, da moram sprejeti položaj, saj moje telo ne dela več tako, kot bi si želela. Nisem pa želela končati kariere v Cortini, ampak tukaj na svetovnem prvenstvu, kjer sem leta 2007 osvojila dve srebrni kolajni, lani pa sem zmagala na smuku na finalu sezone svetovnega pokala," je povedala Vonnova in potrdila nastop na poslednji tekmi kariere.

Padec Vonnove Šport Goggia šokirana, Shiffrinova ni mogla gledati

Kljub bolečinam in novim podplutbam, bo dala vse od sebe. "Če odštejem ta padec danes, upam, da bo v nedeljo bolje. Tukaj se počutim kot doma. Upam, da bo moja zadnja tekma, moj zadnji smuk, najboljše možne slovo. Počutim se dobro, moji koleni sta dobri, oziroma sta takšni, kot sta bili pred padcem. Vem, da me bo že kmalu vse bolelo, ampak vem, da bo v nedelja super, vem, da bo dobro," je obljubila neuničljiva kraljica hitrih disciplin.

Ilka Štuhec Are SVSL Šport Ilka Štuhec potegnila kratko v igri stotink
Komentarjev 3