Šport > Zimski športi
1814 ogledov

Vonnova si je, kot kaže, premislila

lindsey vonn Epa
Na svetovnem prvenstvu v Areju bo danes na sporedu kombinacija, na kateri bosta nastopili dve Slovenki.

Alpske smučarke se bodo danes pomerila na kombinacijski tekmi. Na startu je 35 tekmovalk. Program se bo začel s smukaško preizkušnjo ob 11.30, slalomski del pod žarometi pa bo popoldne ob 16.15.

Na startu kombinacije je tudi ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn. Čeprav je pred začetkom prvenstva, na katerem bo sklenila svojo tekmovalno pot, napovedovala samo udeležbo na superveleslalomu in smuku, se je očitno odločila, da bo slovo začinila še s kombinacijo. Tekmo bo izkoristila za trening, saj se bo udeležila samo smukaškega dela.

lindsey vonn Posledice Šport Vonnova še vedno spominja na pretepeno boksarko

Nastopili bosta tudi dve Slovenki. Ilka Štuhec ima startno številko 9, Maruša Ferk pa 16. Ferkova je bila pred dvema letoma na kombinaciji osma, kar je njen najboljši rezultat na SP. Štuhčeva je po drugem času smukaškega dela odstopila na slalomski progi.

ilka štuhec Ilka Štuhec Šport "S Shiffrinovo sva skupaj trenirali, morda je zato tako dobra."

Najuspešnejša slovenska smučarka v tej disciplini na SP je Tina Maze, svetovna prvakinja iz Vaila (2015) ter dvakratna podprvakinja iz Schladminga (2013) in Garmischa (2011). Mazejeva na letošnjem prvenstvu sodeluje kot strokovna komentatorka italijanske izdaje programa Eurosport.

tina maze Šampionka Šport Tina Maze: Nazaj sem!

Naslov brani Švicarka Wendy Holdener. Aktualna podprvakinja Švicarka Michelle Gisin je nastop odpovedala zaradi poškodbe. Avstrijka Michaela Kirchgasser, ki je na zadnjem SP osvojla bron, je že končala kariero.

Na startu ni najboljše smučarke na svetu Mikaela Shiffrin, ki se bo raje osredotočila na obe tehnični disciplini.

lindsey vonn Se bo odzval? Šport Vonnova ima poslednjo željo: "Upam, da bo prišel v Are."

Start smuka je bil sprva predviden za 11. uro, nato so ga zaradi manjšega števila prijavljenih tekmovalk prestavili na 12. uro, nato pa na 11.30. Za to so se odločili, ker naj bi se okrog 13. ure poslabšalo vreme. Slalom naj bi se začel kot je predvideno, ob 16.15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.