Šport > Zimski športi
4496 ogledov

Štuhčeva z odličnim izhodiščem

ilka štuhec Epa
Po prvem delu kombinacijske tekme SP v Areju je Ilka Štuhec na visokem drugem mestu. Slalom se bo začel ob 16.15.

Alpska kombinacija, moška je v ponedeljek, je zadnjič na sporedu svetovnih prvenstev v alpskem smučanju. Kombinacije tako ni več na predvidenem programu naslednjega svetovnega prvenstva, ki bo čez dve leti v italijanski Cortini d'Ampezzo.

Odločitev sicer še ni dokončna, saj bo Mednarodna smučarska zveza (Fis) o tem še razpravljala.

Nastopilo je 35 tekmovalk, vključno z dvema Slovenkama. Ilka Štuhec je imela startno številko 9, Maruša Ferk 16.

Na startu je bila tudi kraljica hitrih disciplin Lindsey Vonn. Udeležila se je samo smukaškega dela in postavila odličen čas. Prva zvezdnica prvenstva Mikaela Shiffrin je kombinacijo izpustila, prosti čas pa bo izkoristila za trening slaloma in veleslaloma. 

lindsey vonn Svetovno prvenstvo Šport Vonnova si je, kot kaže, premislila

Zaradi neugodnih vremenskih rezmer so se tekmovalke pomerile na skrajšani progi. Situacija je bila precej podobna razmeram pred dvema letoma v St. Moritzu. Na vrhu, v zgornjem delu, ni bilo težav z vidljivostjo. Pas megle se je ustavil ravno na sredini gore, tik pod startom superveleslaloma.

Skrajšan smukaški del ni bil pisan na kožo Štuhčevi, ki se je v nadejala čim boljšega izhodišča pred slalomskim delom. Njena forma je bila pod manjšim vprašajem, saj se na treningih ni proslavila.

ilka štuhec SP Šport Štuhčeva daleč od najboljših, a ni razloga za paniko

Sicer je vseskozi zatrjevala, da ve, kje so rezerve, in očitno je bilo temu res tako, saj je v ključnem trenutku pokazala pravi obraz.

V zgornjem delu je sicer imela nekaj zaostanka za tedaj vodilno Norvežanko Ragnhild Mowinckel, to je v srednjem delu nadoknadila, v cilju pa je s petimi stotinkami prednosti prevzela vodstvo. "Še so deli, kjer se da kaj izboljšati. Generalno gledano je bilo boljše. Veselim se drugega dela," je povedala v prvem odzivu za slovensko nacionalno televizijo.

Štuhčevo je na drugo mesto potisnila Avstrijka Ramona Siebenhofer (-0,01), ki jo je ugnala za stotinko sekunde.  

Tretjeuvrščena Mowincklova je zaostala šest stotink, četrta Švicarka Corinne Suter pa 34. Peti čas je dosegla branilka naslova Švicarka Wendy Holdener (+0,42), šestega Italijanka Federica Brignone (+0,60), sedmega pa Avstrijka Ricarda Haaser (+0,61). Odlična vožnja je uspela prvi favoritki za zmago Slovakinji Petri Vlhovi (+0,72), ki si je delila osmo mesto z Vonnovo (+0,72).

Druga Slovenka na startni vrsti Maruša Ferk je zaostala 2,42 sekunde in ujela 30. mesto.

Izide V ŽIVO lahko spremljate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.