Šport > Zimski športi
1089 ogledov

Štuhčeva zadovoljna z odgovori

Ilka Štuhec Epa
"Prisabljala sem dol," je po kombinacijskem slalomu dejala Ilka Štuhec.

Prva slovenska kandidatka za kolajne je prvenstvo začela z osmim mestom v superveleslalomu, na tokratni kombinaciji pa je bila Ilka Štuhec po smukaškem delu druga, le stotinka jo je ločila od vrha, na koncu pa je z zaostankom 2,14 sekunde zasedla 10. mesto. Maruša Ferk je bila z zaostankom 2,96 sekunde 16.

Kombinacija je bila sicer pisana na kožo slalomistkam. Smuk je bil zaradi vremena skrajšan in s superveleslalomskega starta, kar pomeni, da so bile tudi razlike majhne.

Štuhčeva si tako na smuku ni priborila večje zaloge pred slalomskimi specialistkami. "Sedem deklet iz prve trideseterice po smuku ni startalo slaloma. Rekla sem si: Okej 'poborbam', kolikor lahko. Mislim, da si nimam kaj očitati," je po kombinacijskem nastopu dejala Štuhčeva, ki je zadovoljna zlasti z odgovori, ki jih je dobila s kombinacijskega smuka.

Prav v specialnem smuku, ta bo, če ne bo vremenskih presenečenj, na sporedu v nedeljo, ima višja pričakovanja. "Smuk dopoldan je bil skoraj že super. So deli, na katerih sem naredila kakšno majhno napakico, ampak vsekakor grem pozitivno v nedeljo. Vem, kaj me čaka, in prepričana sem, da bodo super pripravili progo."

"Slalom je pač slalom. Ne treniramo ga veliko, kar se pozna. Nekako sem 'prisabljala dol'," je dejala Mariborčanka. "Celo pot sem si ponavljala v glavi, ostani spredaj, ostani na liniji, smučaj, ker vem, kaj se zgodi, ko začenjam brezglavo spuščati nazaj, dokler ne padem na hrbet. Nekako sem hotela to preprečiti. Želim si bolj zaupati, da bi lahko oddirkala tako, kot je treba," je slalom ocenila Štuhčeva.

ilka štuhec Kombinacija Šport Ilka v prvi deseterici

Za Štuhčevo je bil ta slalom prvi tekmovalni v dveh letih. Po poškodbi kolena se slalomu ni posvečala in je imela v nogah mogoče tri dobre treninge. V smuku bo napadala drugo zlato. Na SP pred dvema letoma je po drugem mestu na kombinacijskem smuku, na slalomu odstopila.

"Pristop je bil pravi v obeh disciplinah. Če ne bi bilo napak v smuku in slalomu, bi lahko imela en lep rezultat. Žal tako je smučanje, glavo gor. Nastopila bom še na ekipni tekmi, se pa zna zgoditi, da bom startala tudi specialni smuk," je dejala Ferkova, ki je bila 30. po smuku in je kot prva na startu začela slalom, a se ji je nato pripetila večja napaka.

V Areju je kombinacija zadnjič na sporedu svetovnih prvenstev. V ponedeljek se bodo pomerili še moški. Manjše zanimanje za to disciplino je bilo opaziti tudi na startni listi. V smuku je nastopilo 35 tekmovalk, po smuku pa je bila tudi poslavljajoča se zvezdnica Lindsey Vonn v skupini tistih, ki niso nastopile v slalomu.

Pred dvema letoma je bila Wendy Holdener najboljša v kombinaciji v St. Moritzu, kot peta smučarka v zgodovini pa je ubranila kombinacijski naslov na naslednjem prvenstvu. Holdenerjeva, ki so jo spodbujali maloštevilni, a glasni navijači, je Švici prismučala deseto zlato kolajno na ženskih kombinacijah na SP.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.