Šport > Zimski športi
504 ogledov

Slovenski adut bo odprl slalomski del

štefan hadalin smuk are Epa
Alpski smučarji so opravili s smukaškim delom kombinacijske tekme na SP v Areju. Nastopili so štirje Slovenci.

Tudi četrta smukaška preizkušnja letošnjega SP alpskih smučarjev v švedskem Areju je potekala po skrajšani progi. Kombinacijski smuk se je ob 12. uri začel z rezervnega starta na odseku Lillbranten.

Start slaloma bo ob 16.00.

Na štartu so bili štirje Slovenci. Klemen Kosi je številko štiri, Štefan Hadalin šest, Boštjan Kline 24 in Miha Hrobat 31.

S smukaškim delom kombinacije je najhitreje opravil Italijan Dominik Paris, ki je bil tri stotinke hitrejši od Američana Ryana Cochrana-Siegla (+0,03). Tretji čas je zabeležil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde (+0,38).

Razlike so bile majhne, saj se je znotraj ene sekunde zvrstilo 14 smučarjev.

klemen kosi smuk are | Avtor: Epa Epa

Najhitrejši Slovenec je bil Kosi na 17. mestu (+1,03). Tri mesta za njim je smukaški del kombinacije končal branilec naslova Švicar Luca Aerni (+1,23). Boštjan Kline je dosegel 26. čas (+1,59), Štefan Hadalin je bil 30. (+1,88), Miha Hrobat pa 34. (+2,05).

Glavni slovenski adut za vidnejšo uvrstitev bo Hadalin, ki velja za slalomskega specialista. Hadalin je kar nekaj časa trepetal za dobro startno številko na slalomu. Na koncu se mu je izšlo, saj bo s 30. časom smuka odprl drugi del kombinacije, kar mu bo omogočilo optimalne pogoje za smučanje.

Favoriti za najvišja mesta so smuk končali drug za drugim. Avstrijec Marco Schwarz je bil 21. (+1,25), Francoz Victor Muffat-Jeandet 23. (+1,49), njegov rojak Alexis Pinturault pa 24. (+1,52). Marcel Hirscher ni nastopil.

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice