Šport > Zimski športi
52812 ogledov

Shiffrinova ne more pozabiti besed Tine Maze: "Pogledala me je v oči ..."

mikaela shiffrin Epa
Upokojena slovenska smučarka je s svojimi besedami zaznamovala kariero Mikaele Shiffrin.

Ameriška smučarska zvezdnica in nesporno prvo ime ženskega dela belega cirkusa Mikaela Shiffrin se je na svetovnem prvenstvu v Areju odpovedala nastopoma v smuku in kombinaciji, kar se je marsikomu zdelo presenetljivo.

Predvsem je bila zanimiva odločitev, da se ne bo udeležila kombinacije, kjer bi veljala za prvo favoritinjo za zlato medaljo. Na smuku bi se verjetno težje vmešala v boj za odličja, a glede na njeno formo tudi to ne bi bilo izključeno.

lindsey vonn tina maze "Stari gospe" Šport Kamere ujele pogovor Vonnove in Mazejeve

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala ter posebnem seštevku slaloma, veleslaloma in superveleslaloma, je svetovno prvenstvo začela z zmago v drugi najhitrejši disciplini, nato pa napovedala, da se bo v nadaljevanju osredotočila na obe tehnični disciplini.

Pomisleke glede njene odločitve sta javno izrazili dve legendi ameriškega smučanja, Lindsey Vonn in Bode Miller. "Lahko bi zmagala na vseh tekmah. Jaz bi si želela nastopiti na vseh. Z mojega stališča ne razumem njene odločitve," je dejala Vonnova, medtem ko je bil Miller bolj prizanesljiv: "Ljudje smo si različni."

štefan hadalin smuk are Odlično izhodišče Šport Slovenski adut bo odprl slalomski del

Toda Shiffrinova ve, kaj dela. Pri tem se opira na nasvet, ki ga je pred skoraj petimi leti dobila od najboljše slovenske smučarke Tine Maze. "Z veseljem bi nastopila na vsaki tekmi. To je vselej skušnjava," je priznala Shiffrinova, ki je dobila 12 od zadnjih 15 tekem. "Poslušati moram svoje telo. Lahko grem do meje, vendar je ne smem preseči."

tinamaze mikaela shiffrin | Avtor: Epa Epa

Shiffrinova se drži nasveta, ki ga je leta 2014 dobila od Tine Maze. Nekdanja slovenska smučarka je leto prej postavila rekord po številu osvojenih točk v eni sezoni svetovnega pokala in plačala visok davek izredno natrpanega urnika.

"Po zadnjih tekmah sezone me je Tina pogledala v oči in dejala: 'Ne počni tega.' Zgledovala sem se po njej in želela sem iti po njenih stopinjah. Dejala je 'ta ena sezona bi me lahko uničila.' Tega ne bom nikoli pozabila," je povedala Shiffrinova.

aleš sopotnik Nos za šampionke Šport Skrbel je za Lindsey Vonn, zdaj je zadel v polno z Ilko Štuhec

Mazejevi se je nato zahvalila še z zapisom na tvitwerju. "Hvala, Tina Maze, ker si mi leta 2014 dala dober nasvet, ki me bo spremljal celotno kariero," je zapisala. "Ti samo pleši," pa ji je odgovorila Črnjanka.

Shiffrinova je največje uspehe v karieri dosegla v tehničnih disciplinah, letos pa je uspešno prodrla tudi na področje hitrih disciplin in je trenutno najboljša superveleslalomistka sezone.

Vsestranskost je potrdila tudi z zlato medaljo v Areju, kjer je slavila z dvema stotinkama prednosti pred Italijanko Sofio Goggio.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.