Šport > Zimski športi
6750 ogledov

Vonnova vpila od navdušenja, to so ji pripravili Švicarji

lindsey vonn Epa
Američanko je v ciljni areni smukaške tekme v Areju pričakalo prav posebno presenečenje.

Lindsey Vonn je z bronasto medaljo na smuku v Areju sklenila bogato športno pot. Ob slovesu je 34-letnica postala najstarejša dobitnica medalje na svetovnih prvenstvih in prva smučarka v zgodovini z odličji na šestih različnih prvenstvih. To je bilo slovo, ki pritiče najuspešnejši alpski smučarki vseh časov.

lindsey vonn tina maze "Stari gospe" Šport Kamere ujele pogovor Vonnove in Mazejeve

Vonnova je imela v ciljni areni obilico medijskih obveznosti, najbolj pa so jo razveselili švicarski novinarji, ki so ji v roke potisnili telefon, prek katerega se ji je oglasil najuspešnejši švicarski športnik vseh časov in njen velik vzornik Roger Federer.

"Roooogeeeeer," je navdušeno zavpila Vonnova. "Hej, Lindsey. Čestitke za čudovito kariero. Vem, da si v zadnjih mesecih naredila vse, da bi se pripravila. Mislil sem nate. Spremljal sem te. Videl sem tudi padec na superveleslalomu. Hudo mi je bilo. Gledal sem skupaj z otroki in držali smo pesti zate. Čestitam, lahko si ponosna nase," je povedal zmagovalec 20 turnirjev za grand slam, medtem ko se Vonnova ni več mogla zadrževati.

"Roger je najboljši," je zavpila. "Ste videli to? Roger, ti si najboljši. Prišla bom v Wimbledon in pričakujem dobro predstavo. Veselim se, da bom lahko smučala s tvojimi otroki. Rada te imam. Hvala," je dodala ganjena Američanka.

lindsey vonn roger federer | Avtor: Epa Epa

Vonnova je velika ljubiteljica tenisa in zvesta oboževalka Rogerja Federerja. V zadnjih letih se je udeležila številnih turnirjev, nemalokrat pa se je znašla tudi v Švicarjevi loži ob njegovi družini, članih ekipe in drugih povabljencih.

Federer ni samo njen najljubši tenisač, temveč idol in prijatelj.

tinamaze mikaela shiffrin "Hvala, Tina!" Šport Shiffrinova ne more pozabiti besed Tine Maze: "Pogledala me je v oči ..."

V intervjuju za Forbes je leta 2017 razkrila, da se je tudi sama preizkusila v tenisu, a je hitro presedlala nazaj na smuči. "Ko sem bila stara štiri leta, me je oče vpisal na tenis, vendar sem bila obupna. Nato sem se vrnila k smučanju. A ljubezen do igre je ostala. Gre za fizično zahteven šport, ki zahteva ogromno psihološke moči," je dejala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.