Šport > Zimski športi
235 ogledov

Shiffrinova in Hirscher na nevsakdanji tekmi do malega globusa

Mikaela Shiffrin Epa
Shiffrinovi 14. zmaga v sezoni svetovnega pokala, obema s Hirscherjem tudi šesta slalomska globusa.

Mikaela Shiffrin po svetovnem prvenstvu nadaljuje zmagoviti niz. Američanka je zmagala na slalomski paralelni tekmi v Stockholmu ter vpisala še 14. zmago v svetovnem pokalu. Oba z Marcelom Hirscherjem sta predčasno, dva slaloma pred koncem, potrdila zmagi v posebnem slalomskem seštevku svetovnega pokala. V Stockholmu ni bilo Slovencev na startu.

Shiffrinova, ki je v Areju osvojila zlati kolajni v superveleslalomu in slalomu ter bron v veleslalomu, je v velikem finalu za skupno 57. zmago v svetovnem pokalu premagala Nemko Christino Geiger.

V povsem švedskem ženskem malem finalu je Anna Swenn-Larsson v boju za tretje mesto premagala bolj slovito rojakinjo, aktualno slalomsko olimpijsko prvakinjo Frido Hansdotter.

Paralelna tekma v Stockholmu | Avtor: Epa Epa

Veliki finale v moškem paralelnem slalomu je pripadel visokemu Švicarju Ramonu Zenhäusernu, ki je ugnal švedskega veterana, olimpijskega prvaka, Andrea Myhrerja.

V malem finalu je bil Avstrijec Marco Schwarz boljši od Švicarja Daniela Yula.

Paralelna tekma v Stockholmu | Avtor: Epa Epa

Slalomski svetovni prvak Hirscher, ki ga je v četrtfinalu izločil kasnejši zmagovalec Zenhäusern, je v Stockholmu pobral tisto, kar je tudi želel, že šesti slalomski kristalni globus.

Do konca sezone imajo tako moški kot ženske na sporedu le še po dva slaloma in Hirscher ter Shiffrinova sta si zagotovila predčasno dovolj veliko zalogo točk za zmagoslavje v seštevku discipline.

Le Šved Ingemar Stenmark, ki jih je osvojil osem, ima več slalomskih kristalnih globusov kot Hirscher oziroma Shiffrinova.

Imata pa Hirscher in Shiffrinova po novem prav toliko slalomskih globusov kot Švicarka Vreni Schneider, ki jih je v času kariere osvojila šest.

Hirscher je prišel do svojega še 18. globusa. Seveda lahko do konca sezone v Andori osvoji še vsej dva, velikega za skupni seštevek in malega veleslalomskega.

Marcel Hirscher | Avtor: Epa Epa

Američanka Lindsey Vonn jih je v karieri osvojila 20., Stenmark pa 19.

Shiffrinova je v Stockholmu vpisala še en dosežek. Skupno je v tej sezoni svetovnega pokala prišla do še 14. zmage. Ponovila je rekordni dosežek Schneiderjeve, ki je v sezoni svetovnega pokala 1988/89 osvojila 14 zmag. Nikomur drugemu, razen Shiffrinovi, ni uspelo doslej ponoviti tega dosežka, ki ga seveda lahko 23-letna Američanka še popravi, saj sezone še ni konec.

petra vlhova mikaela shiffrin Rivalstvo Šport Iz tabora Vlhove z obtožbami na račun Shiffrinove
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice