Šport > Zimski športi
310 ogledov

Čatra čaka dolga rehabilitacija

martin čater Epa
Najboljšega slovenskega smučarja v hitrih disciplinah čaka dolgotrajno okrevanje.

Slovenski alpski smučar Martin Čater je v danes zjutraj v kliničenm centru Ljubljana uspešno prestal operacijo kolena, je potrdila Smučarska zveza Slovenije (SZS). Zdravnik Marko Macura je bil s posegom na levem kolenu zadovoljen, 26-letnega Celjana pa čaka dolga rehabilitacija.

štefan hadalin Fis odločil Šport Hadalin bo lahko branil srebrno medaljo

Čater se je poškodoval 8. februarja na drugem smukaškem treningu na svetovnem prvenstvu v Areju. Celjan je na treningu povsem običajno prismučal do cilja, potem pa je začutil ostro bolečino. Prepeljali so ga v približno 100 kilometrov oddaljen Östersund, kjer je opravil pregled z magnetno resonanco. Izvidi so bili vse prej kot obetavni, saj je utrpel natrgano sprednjo križno vez, poškodovan meniskus in hrustanec. Sezona je bila s tem zanj žal končana.

Čater je v Areju nastopil na superveleslalomu in dosegel 13. čas. Za drugouvrščenima, Francozom Johanom Clareyjem in Avstrijcem Vincentom Kriechamyrjem, ki sta dosegla identičen čas, je zaostal okrogle pol sekunde. Zmagal je Italijan Dominik Paris.

Slovenska reprezentanca je z njegovo poškodbo izgubila glavnega smukaškega aduta. Letos je nase opozoril z osmim mestom v Wengnu, v smukaški razvrstitvi pa je trenutno na 26. mestu.

marcel hirscher Slaba novica Šport Avstrijci trepetajo za Hirscherja

martin čater | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.