Šport > Zimski športi
2872 ogledov

Kranjec bo medaljo napadal iz ozadja

Žan Kranjec SP Are veleslalom Epa
Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju je danes na sporedu moški veleslalom. V konkurenci so trije Slovenci.

Žan Kranjec se je v lov na medaljo podal s startno številko 3. Štefan Hadalin, ki je v Åreju osvojil kombinacijsko srebro, je dobil startno številko 36, Miha Hrobat 56. Od Slovencev si je nastop na tekmi v kvalifikacijah prismučal tudi Klemen Kosi, ki pa se je po posvetu s trenerjem Petrom Penom odločil, da bo tekmo izpustil zaradi pričakovanih težkih pogojev na progi.

S prvo vožnjo je najhitreje opravil Francoz Alexis Pinturault, najbolj se mu je približal glavni favorit iz Avstrije Marcel Hirscher (+0,10), tretje izhodišče si je zagotovil Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,18). Kranjec si je po polovici tekme zagotovil šesto mesto (+0,84). 

meta hrovat Veleslalom Šport Hrovatova le nemo zrla v semafor, Shiffrinova premagana

Kot prvi se je na progo podal Norvežan Kristoffersen in na postavitvi svojega trenerja ni naredil večje napake. Za 18 stotink boljši čas je nato postavil Pinturault.

Za Francozom je bil na vrsti Kranjec. Glavni slovenski adut ni odpeljal idealno in za Pinturaultom precej zaostal - 84 stotink. "Odločajo malenkosti, proga ni pretežka," je po prvi vožnji za RTV SLO povedal Kranjec in dodal, da je začel solidno, nato pa po napaki v srednjem delu izgubil hitrost.

Hitrejši od Kranjca je bil tudi Francoz Thomas Fanara, nato pa pričakovano tudi rahlo bolni Hirscher, ta je za vodilnim zaostal za desetinko. Uspešnejši od Kranjca je bil tudi Švicar Loïc Meillard, ki pa ni posegel v vrh. Uvodno sedmerico je zaključil domačin Mats Olsson, Šved ni posebej razveselil navijačev in zaostal za vsemi predhodniki.

Nihče od ostalih tekmovalcev, ob vse slabši vidljivosti, ni posegel med najboljše, tako da je Kranjec ostal na šestem mestu. S številko 23 se je odlikoval Nemec Alexander Schmid (+0,92), prišel je tik za Kranjca in za vodilnim Pinturaultom zaostal za manj kot sekundo.

Alexis Pinturault SP Are veleslalom | Avtor: Epa Epa

Druga vožnja se bo začela ob 17.45.

Rezultate veleslaloma v Åreju si lahko ogledate 
NA TEJ POVEZAVI.

Komentarjev 3
Sorodne novice