Šport > Zimski športi
542 ogledov

Žan Kranjec tik za najboljšimi

Žan Kranjec Epa
Žan Kranjec je v Aareju s petim mestom na petkovem veleslalomu dosegel svojo najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih.

Henrik Kristoffersen je nov svetovni prvak v veleslalomu. V Aareju je za 20 stotink prehitel izjemnega Avstrijca Marcela Hirscherja. Najnižjo stopničko na prostoru za zmagovalce je zasedel Francoz Alexis Pinturault, ki je za zmagovalcem zaostal za 42 stotink.

Henrik Kristoffersen | Avtor: Epa Epa

Izjemni francoski smučar, ki se lahko pohvali že z zlato medaljo iz kombinacije, je sicer vodil po prvi seriji, a je moral priznati premoč norveškemu smučarskemu asu, ki je v drugi vožnji napadel s tretjega mesta.

Ko je Kristoffersen prišel v cilj, je kar za 92 stotink prevzel vodstvo pred vodilnim Loicom Meillardom in takoj je bilo očitno, da ga bo težko premagati. Na zmehčano progo se je nato podal Hirscher, ki je imel pred Norvežanom 8 stotink prednosti po prvi vožnji. Tudi Hirscher je bil hiter, a se je čas ob njegovem prihodu skozi cilj vendarle obarval rdeče.

marcel hirscher Slaba novica Šport Avstrijci trepetajo za Hirscherja

Na startu je tako ostal le še Pinturault. Francoz je napadel na vso moč in po zadnjem vmesnem času je še kazalo, da bodo odločale malenkosti, a je bil v zadnjem delu občutno prepočasen in se je moral zadovoljiti zgolj z bronom.

Svetovno prvenstvo, veleslalom stopničke | Avtor: Epa Epa

Do svoje najboljše uvrstitve na svetovnih prvenstvih pa je prišel naš Žan Kranjec! Letošnji zmagovalec tekme v Saalbachu je prvo vožnjo končal na 6. mestu, s 85 stotinkami zaostanka za Pinturaultom.

Žan je drugo napadel na vso moč, a je bilo zelo težko nastopiti brez napak na občutno zmehčani progi. Toda Žanu je nekako le uspelo ohraniti svojo prednost, saj se je ob prihodu v cilj izenačil z vodilnim Marcom Schwarzem ter si tako zagotovil vsaj končno šesto mesto, po napaki Francoza Thomasa Fanaraja pa je postalo jasno, da bo Kranjec končal med prvo peterico.

Žan Kranjec | Avtor: Epa Epa

"Sem zadovoljen. Prikazal sem dosti dobri vožnji. V prvi vožnji sem imel še nekaj rezerve, druga je bila boljša, proga je bila hitra, za stopničke bi moral odpeljati dve popolni vožnji. Še vedno gre pa za vrhunski rezultat," je bila prva izjava najboljšega slovenskega veleslalomista Kranjca za TV Slovenija, ki je za zlatim Norvežanom zaostal 1,04 sekunde.

V drugi vožnji je med najboljšo trideseterico nastopil tudi Štefan Hadalin, ki je veleslalomsko preizkušnjo končal na 22. mestu z zaostankom 3 sekund in 69 stotink. Miha Hrobat je na prvi progi odstopil.

štefan hadalin Fis odločil Šport Hadalin bo lahko branil srebrno medaljo Štefan Hadalin Zgrabil priložnost Šport Hadalin: Počasi se mi je začelo svitati
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.