Šport > Zimski športi
6975 ogledov

"Ne vem, ali bom sodelovala z Massijem."

ilka štuhec
Kraljica hitrih disciplin Ilka Štuhec je spregovorila o možnosti sodelovanja s priznanim strokovnjakom in idejnim vodjo naše najuspešnejše smučarske zgodbe.

Dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec, ki trenutno okreva po poškodbi kolena, s katero se je predčasno končala pretekla sezona, je pred dnevi presenetila z oznanilom, da se razhaja z dolgoletnim trenerjem Gregorjem Koštomajem in kineziologinjo Anjo Šešum.

ilka štuhec Šport Ilka odslovila trenerja in kineziologinjo

O bodoči podobi njene ekipe za zdaj ni znanega prav veliko, je pa Štuhčeva v intervjuju za Večer namignila, da ne izključuje možnosti sodelovanja z Andreo Massijem, nekdanjim trenerjem najboljše slovenske smučarke vseh časov Tine Maze. Ob tem poudarja, da o tej možnosti za zdaj še ni resno razmišljala.

"Massi je veliko ime, veliko je naredil in temu ni mogoče oporekati. A sama doslej nisem niti razmišljala o tem, da bi kakorkoli sodelovala. Ali bova sodelovala kdaj v prihodnosti, tega pa ne vem," je povedala za Večer.

Gregor Koštomaj Slovo Šport To je odziv Koštomaja in Šešumove na Ilkino odločitev

Dotaknila se je tudi njegove nedavne kritike, da je pri smučanju občasno preveč pogumna, kar sicer lahko prinese vrhunski rezultat, a poveča tveganje za poškodbe. "Verjamem, da je strokovnjak, da ima ogromno izkušenj in še več vrhunskih rezultatov. S tega zornega kota se mu lahko samo poklonim. Sicer smo vsi individualisti. V športu zame ne obstajajo pravila, ne jemljem ga v obliki zakonitosti, kot predpise, kaj je dobro in kaj narobe. Poiskati je treba pot, ki ustreza samo tebi. Pa če je to drugim všeč, ali ni. To so moje stvari," je prepričana.

Štuhčeva naj bi novega trenerja dokončno izbrala šele, ko bo lahko ponovno stopila na smuči.

Komentarjev 1
  • Tupamaros 10:51 01.april 2019.

    Prvoaprilska šala? Vse preveč je ponarejenih novic na ta datum.