Šport > Zimski športi
953 ogledov

Ilka Štuhec dobro novico pospremila z vzpodbudnim zapisom

Ilka Štuhec noga Twitter
Smučarska zvezdnica je z zapisom na družbenih omrežjih pozdravila dobre novice glede njenega okrevanja.

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec po sredinem zdravniškem pregledu pri kirurgu ortopedu Niklausu Friederichu lahko z velikim olajšanjem pričakuje poletno pripravljalno obdobje. Poškodovana zadnja križna vez v levem kolenu se dobro celi, kar pomeni, da Štuhčevi ne bo treba na operativni poseg. Ker ne bo operacije, se je tudi zelo skrajšala, za polovico, rehabilitacija, kot, če bi najvišje uvrščena Slovenka v razvrstitvi svetovnega pokala, šla znova pod kirurški nož.

ilka štuhec Poškodba Šport Odlična novica za Ilko Štuhec

"Četrto mesto v smukaški razvrstitvi konec koncev za (sicer prehitro končano) sezono povratka po poškodbi niti ni tak slabo, še boljše pa je, da sva si v sredo z zdravnikom Friederichom tekmo pogledala skupaj, zelo vesela, ker križna dobro zarašča in drži," je prek družbenih omrežij danes sporočila Štuhčeva.

Prek družbenih omrežij je svojim sledilcem delila fotografijo poškodovane iztegnjene noge v opornici, sliko je posnela v avtomobilu na poti v Basel, z avtobiografijo legendarnega ameriškega boksarja Muhammada Alija.

Po svetovnem prvenstvu v Åreju, na katerem je že drugič po vrsti osvojila naslov svetovne smukaške prvakinje, se je v Crans Montani udeležila smuka za svetovni pokal alpskih smučark, ki pa se je končal s padcem najboljše slovenske smukačice in novo poškodbo.

Ilka Štuhec telovadba | Avtor: Facebook Facebook

"Vrgla sem se na glavo, kot se za tekmo spodobi. Občutek je bil zelo dober, hiter. Pomeni daljše skoke, ni problema, rada letim. Ampak včasih je lahko tudi predaleč. 'Uf, na srečo je ok, smuča do cilja!'. No ja..., niti ne. To je bil še čisti adrenalin, saj dve minuti kasneje nisem več mogla hoditi. Takoj sem vedela, da je sezone zame konec, a ne, kako hudo je. Izid je na srečo boljši, kot je bilo predvideno. Ja, strgana je zadnja križna vez v levem kolenu, ampak operacija ni potrebna. Možnost in sposobnost regeneracije je izjemna, le če je noga v pravi poziciji. Naslednjih nekaj tednov bom pač robokop - z novo opornico," je po poškodbi, ki je pomenila konec sezone, zapisala Ilka Štuhec.

nicole schmidhofer Smuk (Ž) Šport Tako visoko je končala Ilka Štuhec

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 11:43 14.marec 2019.

    Vesel zanjo in za celotno ekipo. Res prava borka in lepa dečva ;)