Šport > Zimski športi
149 ogledov

Feuz ubranil naslov najboljšega smukača

dominik paris Epa Parisu je zmanjkalo tekem, da bi prehitel Feuza.
Švicar Beat Feuz je drugič zapored osvojil mali kristalni globus v smuku.

Italijan Dominik Paris je potrdil izjemno formo in dobil še drugi zaporedni smuk za svetovni pokal, kar pa na koncu ni zadostovalo, da bi s prestola v kraljevski disciplini izrinil Švicarja Beata Feuza. Ta je s šestim mestom (+0,64) zadržal 20 točk (540>520) prednosti v smukaški razvrstivi in tako prišel do drugega zaporednega malega globusa.

Feuz je na finalni tekmi v Soldeuu branil 80 točk prednosti pred Parisom. Za osvojitev malega globusa bi mu zadostovalo že 12. mesto. Paris je svoje delo opravil z odliko, vendar mu Feuz ni dopustil velikega presenečenja.

beat feuz Finale sezone Šport Padle bodo prve končne odločitve

Za Parisom je zadnji smuk sezone končal Norvežan Kjetil Jansrud (+0,34), tretje mesto pa je osvojil Avstrijec Otmar Striedinger (+0,41). Na startni vrsti je bilo 22 tekmovalcev, med njimi pa ni bilo slovenskega predstavnika.

beat feuz | Avtor: Epa Epa

Švicar je osvojil drugi kristalni globus v karieri (oba v smuku), medtem ko Paris ostaja brez lovorike v posamičnih disciplinah. Novo priložnost bo imel že na superveleslalomu, kjer bo branil 44 točk prednosti pred Avstrijcem Vincentom Kriechmayrjem.

Feuz v iztekajoči se sezoni le na uvodnem in finalnem smuku v Lake Louisu in Andori ni bil na zmagovalnem odru. Zmagal je na smuku v Beaver Creeku, tretji je bil v Val Gardeni in Bormiu, drugi pa v Wengnu, Kitzbühelu in Kvitfjellu.

Paris je v sezoni bil štirikrat na najvišji stopnički, dobil je tri zadnje smuke po vrsti, pred Andoro je zmagal v Kvitfjellu, dobil pa je tudi preizkušnji na prestižnem Streifu in ledenem Stelviu (Bormio).

Najboljši slovenski smukač sezone je bil Martin Čater na 23. mestu.

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

štefan hadalin Svetovni pokal Šport Hadalin na pragu prve jakostne skupine
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.