Šport > Zimski športi
418 ogledov

Tako visoko je končala Ilka Štuhec

mirjam puchner Epa Mirjam Puchner se je drugič v karieri povzpela na vrh zmagovalnega odra.
Avstrijka Nicole Schmidhofer je z 11. mestom v Soldeuu potrdila mali smukaški globus.

Avstrijka Mirjam Puchner je zmagala na finalnem smuku sezone 2018/2019 v Soldeeu. Drugo mesto je osvojila Nemka Viktoria Rebensburg (+0,03), tretje pa Švicarka Corinne Suter (+0,08). Nastopilo je 21 tekmovalk, Slovenk ni bilo na startu.

V seštevku discipline je slavila Nicole Schmidhfoer (11. mesto/+0,94), ki se je tako raveselila prvega malega globusa v karieri. Njena edina tekmica v boju za smukaško krono je bila rojakinja Ramona Siebenhofer, ki bi morala nadoknaditi kar 90 točk zaostanka.

Siebenhoferjeva je smuk končala šele na 19. mestu (+2,24) in ostala brez točk, posledično pa v seštevku discipline nazadovala na tretje mesto. Na drugo se je zavihtela še ena Avstrijka Stephanie Venier, ki je v Soldeuu osvojila osmo mesto (+0,56).

nicole schmidhofer | Avtor: Epa Epa

Aktualna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec je sezono sklenila na četrtem mestu, od tretjega pa jo je ločilo samo 11 točk. Mariborčanka v finalu ni nastopila zaradi poškodbe na smuku v Crans Montani, kjer je predčasno končala sezono.

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice