Danes slovenski spopad v Portorožu

Foto: EPA
Foto: EPA
V polfinalu challengerja Tilia Slovenia Open se bosta pomerila Grega Žemlja in Aljaž Bedene.
Oglej si celoten članek

Danes ob 18. uri se bosta v polfinalu teniškega turnirja serije challenger Tilia Slovenia Opna v Portorožu srečala najboljša slovenske igralca. Statistika je povsem na strani izkušenejšega Grega Žemlje, ki proti tri leta mlajšemu Aljažu Bedenetu še ni izgubil dvoboja.

Trenutno najvišjerangirana slovenska igralca na lestvici ATP - Žemlja je 55., Bedene pa 90 - sta se pomerila že petkrat, vsakokrat pa se je zmage veselil 26-letni Žirovničan, ki je v Portorožu prvi favorit za končno zmago.

"Grega tekme dobiva na izkušnje. Že kar nekajkrat sem bil blizu, a je on v odločilnih trenutkih vedno odigral zbrano in me porazil. Očitno ima močno željo po premagovanju rojakov," pravi Aljaž Bedene.

V drugem polfinalu se bosta pomerila Španec Adrian Menendez Maceiras in Avstrijec Martin Fischer. Današnji spored na osrednjem igrišču v Portorožu bosta zaključila Aljaž Bedene in Blaž Rola, ki bosta nastopila v finalu med dvojicami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.