Šport
23 ogledov

Danes slovenski spopad v Portorožu

grega žemlja EPA
V polfinalu challengerja Tilia Slovenia Open se bosta pomerila Grega Žemlja in Aljaž Bedene.

Danes ob 18. uri se bosta v polfinalu teniškega turnirja serije challenger Tilia Slovenia Opna v Portorožu srečala najboljša slovenske igralca. Statistika je povsem na strani izkušenejšega Grega Žemlje, ki proti tri leta mlajšemu Aljažu Bedenetu še ni izgubil dvoboja.

Trenutno najvišjerangirana slovenska igralca na lestvici ATP - Žemlja je 55., Bedene pa 90 - sta se pomerila že petkrat, vsakokrat pa se je zmage veselil 26-letni Žirovničan, ki je v Portorožu prvi favorit za končno zmago.

"Grega tekme dobiva na izkušnje. Že kar nekajkrat sem bil blizu, a je on v odločilnih trenutkih vedno odigral zbrano in me porazil. Očitno ima močno željo po premagovanju rojakov," pravi Aljaž Bedene.

V drugem polfinalu se bosta pomerila Španec Adrian Menendez Maceiras in Avstrijec Martin Fischer. Današnji spored na osrednjem igrišču v Portorožu bosta zaključila Aljaž Bedene in Blaž Rola, ki bosta nastopila v finalu med dvojicami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.