Šport
19 ogledov

Žemlja in Bedene gladko do medsebojnega obračuna

grega žemlja Reuters
Grega Žemlja in Aljaž Bedene nadaljujeta z dobrimi predstavami na turnirju serije challenger v Portorožu.

Najboljša slovenska tenisača Grega Žemlja in Aljaž Bedene sta brezhibno opravila četrtfinalni nalogi, tako da ju v soboto ob 18. uri čaka medsebojni obračun za vstop v finale 30.000 evrov vrednega turnirja Tilia Slovenia Open. Bedene je po dobrih dveh urah igre strl odpor žilavega Italijana Flavia Cipolle (6:3, 7:6), Žemlja pa je suvereno premagal Čeha Michala Konecnyja (6:4, 6:4).

V slovenskem polfinalu je statistika povsem na strani izkušenejšega Žemlje. Proti tri leta mlajšemu reprezentančnemu kolegu še ni izgubil dvoboja, premagal ga je v vseh petih poskusih.

Žemlja: "Pričakujem tesen obračun"

"Še vedno čakam na prvo zmago. Prepričan sem, da če bom igral dobro, ga lahko premagam, hkrati pa upam, da bova imela spodbudo s tribun, saj bo to enkratna priložnost za slovenske ljubitelje tenisa," pravi 23-letni Ljubljančan Aljaž Bedene.

Trenutno najvišjerangirani slovenski igralec na lestvici ATP Žemlja (55.) je za zmago proti Konecnyju potreboval uro in dvajset minut, nato pa je dejal: "Kar se tiče današnjega dvoboja, ne bi izgubljal besed, saj sem igral zelo suvereno in se počutil odlično, veselim pa se tudi sobotnega polfinala. Z Aljažem sva igrala že veliko dvobojev, vsi so bili tesni in podobnega pričakujem tudi tu v Portorožu."

Bedene že v finalu dvojic

V drugem polfinalu se bosta pomerila Španec Adrian Menendez Maceiras in Avstrijec Martin Fischer.

Sobotno spored na osrednjem igrišču v Portorožu bosta zaključila Aljaž Bedene in Blaž Rola, ki bosta nastopila v finalu med dvojicami. Igrala bosta proti prvima nosilcema, hrvaški navezi Marin Draganja/Mate Pavić.

Tilia Slovenia Open (četrtfinale):

Grega Žemlja (Slo/1) : Michal Konecny (Češ) 6:4, 6:4;
Aljaž Bedene (Slo/3) : Flavio Cipolla (Ita/6) 6:3, 7:6 (3);
Martin Fischer (Avt) : Jevgenij Donskoj (Rus/2) 6:3, 7:6 (6);
Adrian Menendez Maceiras (Špa) : Uladžimir Ignatik (Blr/7) 7:5, 6:4;

Dvojice, polfinale:
Draganja/Pavić (Hrv/1) : Menendez Maceiras/Olaso (Špa) 4:6, 6:3, 10:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.