Šport
15 ogledov

Danes v Portorožu prvi nosilec turnirja

Žemlja Dimitrov Wimbledon grand slam OP Velika Britanija EPA
Po včerajšnjem nastopu Aljaža Bedeneta in Blaža Kavčiča, bo danes v Portorožu zaigral prvi nosilec turnirja Grega Žemlja.

Osrednje igrišče teniškega centra v Portorožu bo danes v znamenju slovenskih igralcev. Ob štirih popoldan bo dogajanje odprl Nik Razboršek, nato bo priložnost dobil Blaž Rola, vrhunec pa bo večerni nastop najboljšega slovenskega tenisača Grege Žemlje.

"Priznati moram, da sprememba vremenskih pogojev kar močno vpliva name. Prva dva dni bivanja in treniranja v Portorožu sem imel kar nekaj težav s sapo zaradi visokih temperatur in vlage, a telo se bo upam hitro privadilo. Čeprav pričakujem, da bom imel na začetku nekaj težav z motivacijo, si želim zmagati na tem turnirju," pravi Žemlja.

To dejstvo je za 26-letnega slovenskega rekorderja po nastopih v državnem dresu še pomembnejše, saj mu zaradi pravil pripadajo točke za lestvico ATP le v primeru, da se uvrsti v finale. "Zato zame tu štejeta le finale ali zmaga," dodaja.

"V Portorožu se počutim odlično, saj sem tu veliko treniral. Malce me moti le dejstvo, da so igrišča na novo prebarvana, zato so počasnejša in to meni ni nikoli ustrezalo."

Prvi nosilec turnirja in 55. igralec s svetovne računalniške lestvice Grega Žemlja se bo v uvodnem nastopu - ne pred 20. uro - pomeril s povabljencem in reprezentančnim kolegom Mikom Urbanijo. Nastop slednjega sicer še ni potrjen, saj si je 24-letnik v torek poškodoval gleženj pri igranju dvojic.

Pred osrednjim dvobojem drugega dne glavnega turnirja z nagradnim skladom 30.000 evrov bo novi sredozemski prvak med posamezniki in dvojicami ter prvak ameriškega študentskega prvenstva Blaž Rola igral proti Slovaku Karolu Becku, Nika Razborška, ki se je na turnir uvrstil preko kvalifikacij, pa čaka Španec Guillermo Olaso.

V torek je uvodni nastop uspešno prestal tudi drugi najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene, medtem ko se je Blaž Kavčič po poškodbi gležnja predčasno poslovil od Portoroža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.