Šport
43 ogledov

V Portorožu slovo še treh Slovencev

Nišikori Nishikori Žemlja OP Francije Pariz Roland Garros Reuters
Na teniškem turnirju v Portorožu so se v uvodnem krogu poslovili še trije slovenski igralci. Izpadli so Nik Razboršek, Blaž Rola in Marko Lazić.

Od osmih domačih tenisačev v glavnem turnirju sta v igri le še dva; Aljaž Bedene, ki se je včeraj zanesljivo uvrstil v drugi krog, ter Grega Žemlja, ki je prvi nastop v Portorožu opravil v sredo zvečer proti Belorusu Igorju Gerasimovu, ki je nadomestil poškodovanega slovenskega reprezentanta Mika Urbanijo. Najboljši slovenski tenisač je gladko slavil s 6:4 in 6:3.

Razboršek dobil izkušnje

V popoldanskih partijah so bili vsi trije slovenski predstavniki nemočni. Najprej se je poslovil Nik Razboršek. Bil je eden od dvanajstih Slovencev v kvalifikacijah in edini, ki mu je uspelo preskočiti vse tri nasprotnike. V uvodnem krogu glavnega turnirja pa ni imel pravih možnosti; s 4:6 in 3:6 je izgubil proti Špancu Guillermu Olasu, ki je na lestvici ATP uvrščen več kot 650 mest pred njim.

"Glede na to, da je bil to moj prvi nastop na turnirjih serije challenger, moram biti zadovoljen z doseženim. Preboj skozi močne kvalifikacije je lep uspeh, žal pa se mi nastop v prvem krogu ni izšel po načrtu. Tekmec je bil premočan in zasluženo zmagal," je povedal 19-letni Razboršek iz Ljubljane.

Rola in Lazić prepričljivo poražena

Nato sta mu sledila zmagovalec na sredozemskih igrah v Mersinu Blaž Rola ter igralec z Obale, ki je dobil povabilo organizatorjev, Marko Lazić. Slednji je izgubil z Avstrijcem Martinom Fischerjem (6:2, 6:1), Rola pa proti Slovaku Karolu Becku (6:1, 6:3).

"Za seboj imam izjemen mesec. Postal sem študentski prvak ZDA, zmagal na turnirju serije futures v Mehiki, osvojil zlati medalji na sredozemskih igrah, zdaj pa sem imel priložnost še nastopiti na tem krasnem turnirju. Čeprav sem v Portorožu izpadel, nisem preveč razočaran. Tekmec je igral res odlično in pokazal, zakaj je bil nekoč že med najboljšimi 40 igralci na svetu," je dejal 22-letni Ptujčan Rola.

Prav Beck bo naslednji tekmec Žemlje; srečala se bosta v četrtek ob 19. uri. Pred tem dvobojem bo na osrednjem igrišču ŠRC Marina še partija Aljaž Bedene - Filip Weger (Hrv), ob koncu sporeda pa bo zaigrala zadnja slovenska dvojica, ki je ostala v igri, Aljaž Bedene/Blaž Rola proti Karol Beck/Uladzimir Ignatik (Slk/Blr).

Portorož, (Challenger), 1. krog:

Posamezniki

Grega Žemlja (Slo/1) : Igor Gerasimov (Blr) 6:4, 6:3;
Guillermo Olaso (Špa) : Nik Razboršek (Slo) 6:4, 6:3;
Karol Beck (Slk) : Blaž Rola (Slo) 6:1, 6:3;
Martin Fischer (Avt) : Marko Lazič (Slo) 6:2, 6:1;
Jevgenij Donskoj (Rus/2) : Marcelo Demoliner (Bra) 6:1, 3:1, predaja;
Riccardo Ghedin (Ita) : Mirza Bašić (BiH) 7:6 (4), 6:4;
Arnau Brugues-Davi (Špa) : Matteo Viola (Ita/5) 6:4, 6:4;
Frank Dancevic (Kan) : Erik Crepaldi (Ita) 7:5, 6:2;

Dvojice

Mirza Bašić/Frank Dancevic (BiH/Kan) : Stephane Robert/Artem Sitak (Fra/NZl) 7:5, 6:3;
Guillermo Olaso/Adrian Menendez-Maceiras (Špa) : Flavio Cipolla/Matteo Viola (Ita/4) 6:2, 6:1;
Andre Ghem/Sander Groen (Fra/Bra) : Jevgenij Korolev/Aleksander Kudrajčev (Kaz/Rus) 6:3, 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.