Šport
51 ogledov

Žemlja se želi maščevati Del Potru

grega žemlja Reuters
Grega Žemlja je po zgodovinski zmagi v drugem kolu Wimbledona pripravljen na obračun s Juanom Martinom Del Potrom, ki ga je lani ugnal v finalu Dunaja.

Teniški igralec Grega Žemlja potem, ko se je po zmagi nad Bolgarom Grigorjem Dimitrovom kot prvi Slovenec prebil v tretji krog Wimbledona, želi še nadgraditi svojo zadnjo predstavo ter ugnati osmega nosilca Juana Martina del Potra, ki ga je lani premagal v finalu na turnirju na Dunaju.

"Težko je v enem stavku povedati, kaj se je vse dogajalo v teh dveh dneh. Fizično in psihično je bilo zelo naporno. Veliko je bilo nepredvidljivih stvari, od dežja in prekinitev zaradi zdravniških premorov. Pomembno je bilo ohraniti mirno glavo in se skušati prebiti skozi določena obdobja. Na koncu se je vse izšlo odlično," je zmago z Dimitrovom, ki jo je dosegel v dveh dnevih, kratko opisal Žemlja.

Slab začetek postaja stalnica

Začel je zelo slabo in po zaostanku z 0:3 izgubil prvi niz. "V zadnjem obdobju stalno slabo začenjam dvoboje, kar ni dobro. Tokrat sem izgubil servis že v prvi igri. Ker je Dimitrov odlično serviral, se je bilo težko vrniti v igro. Potem pa sem čakal na priložnost in dobil podaljšano igro v drugem nizu. Ves čas je bilo potem bolje. Imel sem sicer obdobja krize, ki jih je bilo potrebno prebroditi, posebej v četrtem nizu, v petem nizu pa je bila moja igra na zelo visoki ravni."

Zaradi težav z dihanjem poklical zdravnika

Pred tretjim nizom je Bolgar zahteval zdravniški premor zaradi poškodbe levega gležnja. Po vodstvu s 4:3 pa je zaradi težav Žemlje z dihanjem posredovala zdravniška ekipa. Žemlja je nato povedel s 5:4 ter v deseti igri z odvzemom servisa po edini priložnosti za "break" v nizu izenačil na 2:2.

Žemlja Dimitrov Wimbledon grand slam OP Velika Britanija | Avtor: EPA EPA
"Moral sem presekati igro, po dveh, treh težkih igrah, ko je bilo veliko dolgih izmenjav udarcev, sem imel težave z dihanjem kot letos že nekajkrat. Prosil sem za pomoč zdravnika. V petem nizu sem imel tudi nekaj težav z dihanjem, vendar sem si vzel več časa za naslednje točke. To je lažje na velikem tekmovanju, na turnirjih nižje ravni sem prej kar hitro dobil opozorilo sodnika."

Prepozno zahteval preverbo

Žemlja je imel v 14. igri petega niza dve zaključni žogici za zmago, Dimitrov pa je izenačil na 7:7. "Prve od teh priložnosti ni bilo mogoče pretvoriti v zmago zaradi dobrega servisa Bolgara. Drugič je bila igra zanimiva, potem pa sem ob koncu zahteval pregled posnetka. Sodnik je dejal, da sem to storil prepozno in ni dovolil ogleda. Žogica je po mojem mnenju končala na črti, vendar nisem mogel drugače reagirati. Kljub temu sem nadaljevanje začel s čisto vestjo."

Zmaga za zgodovino; sledi maščevanje?

Drugi dan partije z Dimitrovom pa je Žemlja dosegel zgodovinsko zmago v Wimbledonu. "Nisem se obremenjeval, kaj to pomeni za slovenski tenis. Skušal sem se čim bolje ogreti. Ponovno je deževalo in nismo vedeli, kdaj bova stopila na igrišče. Nehvaležne razmere, na katere sem se dobro pripravil. Kmalu sem sicer zapravil nove tri zaključne žogice za zmago, vendar sem zdržal do konca."

Žemljo zdaj čaka Juan Martin del Potro. "Poznam ga zelo dobro. Ni velikih skrivnosti. Poskušal se bom maščevati za lanski poraz v finalu na Dunaju, dodati nekaj odstotkov glede na zadnjo tekmo, ki sem jo včeraj in danes igral, ter narediti kar največ," je obljubil Žemlja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.