Danska premočna: Slovencem drugo mesto

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na mednarodnem turnirju na Danskem osvojila drugo mesto, potem ko je v današnji odločilni tekmi za prvo mesto v Aarhusu izgubila proti domači izbrani vrsti s 30:35 (12:14). Slovenija je na prvi tekmi v Skjernu premagala Črno goro z 31:26, na drugi v Aalborgu pa Tunizijo z 28:23.
Oglej si celoten članek

Slovenski rokometaši so glede na vse nezgode s poškodbami nadvse solidno opravili generalko za svetovno prvenstvo v Španiji. Na kakovostnem turnirju v Hamletovi deželi so osvojili drugo mesto, na treh tekmah pa so premagali Črnogorce z 31:26 in Tunizijce z 28:23, na današnji odločilni tekmi za prvo mesto pa izgubili proti Dancem s 30:35.

Slovenski prvokategorniki so bili večji del tekme povsem enakovredni aktualnim evropskim prvakom in glavnemu pretendentu za končno zmago na bližnjem turnirju na Pirenejskem polotoku. Uvodna postava - vratar Gorazd Škof, krilna igralca Dragan Gajić in Luka Žvižej, zunanji igralci Jure Dolenec, Uroš Zorman in Nenad Bilbija ter krožni napadalec Miha Žvižej - so bili povsem konkurenčni imenitnim gostiteljem, ki so si v uvodu nekajkrat priigrali dva gola prednosti, a Slovenci so jih vselej ujeli.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Deniča so v 23. minuti povedli z 9:8, kar je domačo klop prisililo, da je zahtevala minuto odmora. Slovenci so bili vse do 28. minute v povsem enakovrednem položaju (12:12), v zadnjih dveh minutah pa so naredili nekaj napak in na polčasu zaostali z 12:14.

Slab začetek drugega polčasa

Deničevi izbranci so slabo odprli drugi polčas, že v peti minuti nadaljevanja so po izključitvi Zormana zaostali za pet golov (13:18). V nadaljevanju so vendarle strnili svoje vrste in v 43. minuti po golu Mateja Gabra znižali na 20:22. Le dve minuti kasneje so znova zaostali za štiri (20:24) in Denič je zahteval minuto odmora.

V zadnji četrtini tekmi so držali korak z izbranci slovitega danskega selektorja Ulrika Wilbeka, vse njihove poskuse po prevratu pa so kakovostni gostitelji v kali zatrli. V slovenski izbran vrsti je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Gajić z desetimi goli, štiri jih je prispeval Jure Dolenec. Pri Dancih je Mikkel Hansen dosegel sedem, Anders Eggert pa šest golov.

Slovenija se bo v ponedeljek vrnila v domovino, v petek pa odpotovala v Španijo. V prvem delu svetovnega prvenstva se bo v Zaragozi pomerila s Savdsko Arabijo (12. januar), Južno Korejo (14. januar), Poljsko (15. januar), Belorusijo (17. januar) in Srbijo (19. januar).

Aarhus, mednarodni turnir, 3. kolo:

Danska : Slovenija 35:30 (14:12)
M. Hansen 7, Eggert 6, R. Hansen 5, L. Hansen 3, Markussen 3; Gajić 10, Dolenec 4, Bezjak 3, L. Žvižej 3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.