Šport
31 ogledov

Danska premočna: Slovencem drugo mesto

zorman slovenija portugalska kvalifikacije svetovno prvenstvo 2013 stožice Boštjan Tacol
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na mednarodnem turnirju na Danskem osvojila drugo mesto, potem ko je v današnji odločilni tekmi za prvo mesto v Aarhusu izgubila proti domači izbrani vrsti s 30:35 (12:14). Slovenija je na prvi tekmi v Skjernu premagala Črno goro z 31:26, na drugi v Aalborgu pa Tunizijo z 28:23.

Slovenski rokometaši so glede na vse nezgode s poškodbami nadvse solidno opravili generalko za svetovno prvenstvo v Španiji. Na kakovostnem turnirju v Hamletovi deželi so osvojili drugo mesto, na treh tekmah pa so premagali Črnogorce z 31:26 in Tunizijce z 28:23, na današnji odločilni tekmi za prvo mesto pa izgubili proti Dancem s 30:35.

Slovenski prvokategorniki so bili večji del tekme povsem enakovredni aktualnim evropskim prvakom in glavnemu pretendentu za končno zmago na bližnjem turnirju na Pirenejskem polotoku. Uvodna postava - vratar Gorazd Škof, krilna igralca Dragan Gajić in Luka Žvižej, zunanji igralci Jure Dolenec, Uroš Zorman in Nenad Bilbija ter krožni napadalec Miha Žvižej - so bili povsem konkurenčni imenitnim gostiteljem, ki so si v uvodu nekajkrat priigrali dva gola prednosti, a Slovenci so jih vselej ujeli.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Deniča so v 23. minuti povedli z 9:8, kar je domačo klop prisililo, da je zahtevala minuto odmora. Slovenci so bili vse do 28. minute v povsem enakovrednem položaju (12:12), v zadnjih dveh minutah pa so naredili nekaj napak in na polčasu zaostali z 12:14.

Slab začetek drugega polčasa

Deničevi izbranci so slabo odprli drugi polčas, že v peti minuti nadaljevanja so po izključitvi Zormana zaostali za pet golov (13:18). V nadaljevanju so vendarle strnili svoje vrste in v 43. minuti po golu Mateja Gabra znižali na 20:22. Le dve minuti kasneje so znova zaostali za štiri (20:24) in Denič je zahteval minuto odmora.

V zadnji četrtini tekmi so držali korak z izbranci slovitega danskega selektorja Ulrika Wilbeka, vse njihove poskuse po prevratu pa so kakovostni gostitelji v kali zatrli. V slovenski izbran vrsti je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Gajić z desetimi goli, štiri jih je prispeval Jure Dolenec. Pri Dancih je Mikkel Hansen dosegel sedem, Anders Eggert pa šest golov.

Slovenija se bo v ponedeljek vrnila v domovino, v petek pa odpotovala v Španijo. V prvem delu svetovnega prvenstva se bo v Zaragozi pomerila s Savdsko Arabijo (12. januar), Južno Korejo (14. januar), Poljsko (15. januar), Belorusijo (17. januar) in Srbijo (19. januar).

Aarhus, mednarodni turnir, 3. kolo:

Danska : Slovenija 35:30 (14:12)
M. Hansen 7, Eggert 6, R. Hansen 5, L. Hansen 3, Markussen 3; Gajić 10, Dolenec 4, Bezjak 3, L. Žvižej 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.