Drama in ohranitev izjemnega niza

Foto: KK Rogaška Rogaška, Sixt Primorska
Košarkarji iz Kopra še naprej brez poraza.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Sixta Primorske so v tekmi 11. kroga lige Aba2 v gosteh premagali Rogaško s 75:74 (20:17, 35:34, 59:57). Ekipa iz Kopra tako ostaja edina neporažena v tem tekmovanju z 11 zmagami.

Koprčani so bili do današnje tekme edino neporaženo moštvo regionalnega tekmovanja, status pa so ohranili tudi po slovenskem obračunu. Teoretično prednost pred ekipo spodnjega dela lestvice pa so z velikimi težavami spremenili tudi v praktično, na koncu pa so po dramatični končnici vendarle ohranil niz neporaženosti.

Dvoboj je bil izjemno izenačen, ekipi sta bili večino časa povsem skupaj, odločitev pa je padla šele na koncu. Domači so vodili z 72:70 in 74:72, potem pa so gostje po zaslugi koša Lanca Harrisa in enega zadetega prostega meta Marijana Čakaruna prišli do prednosti ene točke. To so nazadnje tudi ubranili, saj je pri domačih nekaj sekund pred koncem Miha Vašl zgrešil trojko in ostalo je pri 74:75.

Za domače je Obrad Tomić dosegel 16 točk, pri zmagovalcih pa sta bila najbolj učinkovita Harris s 25 in Marko Jagodić Kuridža s točko manj.

V naslednjem krogu bo Rogaška 19. decembra gostila Lovćen 1947 Cetinje, isti dan pa bo Sixt Primorska gostovala pri Sutjeski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.