Šport > Košarka
98 ogledov

Drama in ohranitev izjemnega niza

Rogaška, Sixt Primorska KK Rogaška
Košarkarji iz Kopra še naprej brez poraza.

Košarkarji Sixta Primorske so v tekmi 11. kroga lige Aba2 v gosteh premagali Rogaško s 75:74 (20:17, 35:34, 59:57). Ekipa iz Kopra tako ostaja edina neporažena v tem tekmovanju z 11 zmagami.

Koprčani so bili do današnje tekme edino neporaženo moštvo regionalnega tekmovanja, status pa so ohranili tudi po slovenskem obračunu. Teoretično prednost pred ekipo spodnjega dela lestvice pa so z velikimi težavami spremenili tudi v praktično, na koncu pa so po dramatični končnici vendarle ohranil niz neporaženosti.

Dvoboj je bil izjemno izenačen, ekipi sta bili večino časa povsem skupaj, odločitev pa je padla šele na koncu. Domači so vodili z 72:70 in 74:72, potem pa so gostje po zaslugi koša Lanca Harrisa in enega zadetega prostega meta Marijana Čakaruna prišli do prednosti ene točke. To so nazadnje tudi ubranili, saj je pri domačih nekaj sekund pred koncem Miha Vašl zgrešil trojko in ostalo je pri 74:75.

Za domače je Obrad Tomić dosegel 16 točk, pri zmagovalcih pa sta bila najbolj učinkovita Harris s 25 in Marko Jagodić Kuridža s točko manj.

V naslednjem krogu bo Rogaška 19. decembra gostila Lovćen 1947 Cetinje, isti dan pa bo Sixt Primorska gostovala pri Sutjeski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.