Debakel Rijeke na derbiju, v Zagrebu vzkliki le Mamiću

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL Šimunić Dinamo Zagreb Rijeka HNL Hrvaška liga prvenstvo Foto: Marko Lukunic/PIXSELL Mamić Kek Dinamo Zagreb Rijeka HNL Hrvaška liga prvenstvo Foto: Marko Lukunic/PIXSELL Kek Vargić Dinamo Zagreb Rijeka HNL Hrvaška liga prvenstvo Foto: Marko Lukunic/PIXSELL Soudani Dinamo Zagreb Rijeka HNL Hrvaška liga prvenstvo
Rijeka nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka je bila povsem nemočna na derbiju 30. kola hrvaške lige. Na Maksimirju jo je nadigral zagrebški Dinamo (4:0).
Oglej si celoten članek

Pred okrog 4000 gledalci je imela Rijeka na Maksimirju zadnjo priložnost, da bi ob osmih točkah zaostanka za branilcem naslova Dinamom letošnji boj za naslov hrvaškega prvaka še dodatno začinila, a je moštvo Mariborčana Matjaža Keka orožje položilo že po prvih 20 minutah.

Po zmagi na jadranskem derbiju s Hajdukom so reški navijači doživeli boleče razočaranje v prestolnici, kjer je mrežo gostov že v sedmi minuti načel Arijan Ademi. Že čez nekaj minut je s fantastičnim golom Josipa Pivarića s prostega strela Dinamo povedel z 2:0, v 18. minuti pa je bilo tekme praktično konec.

Šimunić zaokrožil golijado

El Arbi Soudani, ki ga je imela čast spoznati tudi slovenska nogometna reprezentanca ob nedavnem gostovanju v Alžiriji, je z močnim strelom od daleč preizkusil vratarja Ivana Vargića, po obrambi slednjega pa je žogo v mrežo pospravil Duje Čop.

Da je bila mera polna, je pet minut kasneje na 4:0 povišal kapetan Josip Šimunić, kaznovani branilec hrvaške reprezentance, ki bo zaradi ustaških klicev po tekmi dodatnih kvalifikacij z Islandijo izpustil mundial. Kapetan Dinama je z glavo postavil končni izid in začel veliko slavje med maloštevilnimi pristaši modrih, medtem ko najzvestejši Bad Blue Boys še naprej bojkotirajo maksimirske tekme zaradi spora z izvršnim predsednikom, nezamenljivim Zdravkom Mamićem.

"Zdravko Mamić, vojni zaslužkar!"

Keka je na klopi modrih premagal njegov brat Zoran Mamić, a je moral tudi tokrat poslušati žaljivke na račun slovitejšega člana družine. Nekaj najbolj sočnih: "Hočemo volitve!", "Zdravko Mamić, vojni zaslužkar!" in "Mamić, cigan, odidi iz svetega kluba!"

Šest kol pred koncem Dinamo na lestvici vodi za enajst točk, Rijeki se lahko veliki rival Hajduk z zmago na mestnem derbiju proti Splitu približa na vsega dve točki zaostanka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.